Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još jedna sramota

FIFA bez milosti: Hrvatska rigorozno kažnjena zbog ustaštva

Krovna nogometna organizacija odlučila je oštro kazniti našu reprezentaciju zbog povika s tribina za vrijeme prijateljskih okršaja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krovna nogometna organizacija (FIFA) kaznila je Hrvatsku s dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja, te novčanom kaznom od 150 tisuća švicarskih franaka zbog ustaških povika za vrijeme prijateljskih susreta. Incidenti su se dogodili 23. ožujka na utakmici protiv Izraela, te tri dana kasnije na susretu protiv Mađarske.

"Hrvatska će iduće dvije službene utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, protiv Turske 5. rujna i Islanda 12. studenog, igrati bez gledatelja. Uz to savez je kažnjen sa 150 tisuća švicarskih franaka zbog dva slučaja diskriminirajućih povika navijača za vrijeme utakmica protiv Izraela i Mađarske", prenosi FIFA.

Na kraju objave za medije FIFA navodi da je Hrvatska zbog istih ili sličnih stvari već kažnjavana od svjetske i europske nogometne organizacije (UEFA).

Podsjetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez gledatelja.

Hrvatski nogometni savez šokiran je ovakvom odlukom Disciplinske komisije FIFA-e te će nakon dobivenog obrazloženja odluke uložiti žalbu.

Zbog ponašanja navijača FIFA je kaznila i reprezentacije Čilea, Paragvaja, Meksika, Perua, El Salvadora i Hondurasa. Čile je dobio zabranu igranja dvije utakmice na stadionu Julio Martinez Pradanos u Santiagu zbog homofobnih ispada svojih navijača, dok su ostale reprezentacije dobile novčane kazne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider