Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
idu na euro

Presretni izbornik: Pokazali su da su prava obitelj

Hrvatska U-19 reprezentacija plasirala se na Euro koji se u srpnju održava u Njemačkoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Bugara i Škota, mladi su Hrvati pobijedili i Belgijance. Na Rujevici je drugoplasirana momčad u skupini dobila čak četiri pogotka. U-19 reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo sa stilom.

"Moram čestitati momčadi na ovako odgovornoj igri, na prikazanoj tečnosti i ispunjenim zadacima. Ovo je njihova pobjeda, pokazali su da su prava obitelj. Belgija je dobra momčad, ali otupili smo ih preuzimanjem kontrole nad igrom. Kada vodimo igru, onda i rješavamo utakmice u svoju korist. Belgija je fizički moćnija, no ima problema s nervozom, a mi smo bili svjesni što nam ova utakmica donosi", rekao je nakon utakmice izbornik Ferdo Milin.

Nogometaš Udinesea Andrija Balić važan je dio ove generacije koja će u srpnju u Njemačkoj igrati s domaćinom i još samo šest reprezentacija.

"Analizirali smo ranije utakmice, popravili pogreške i to se vidjelo. Nema veze što nisam zabio, najvažnije je da smo prošli dalje. Presretan sam, pun emocija što je sve dobro završilo. Belgija je stvarno dobra momčad, a na kraju je bilo lakše nego što smo mislili. Više smo imali loptu i dominirali", rekao je Balić o pobjedi.

Strijelac trećeg hrvatskog gola bio je Davor Lovren, efektnim lobom preko suparničkog vratara.

"Prvih petnaestak minuta smo se prilagođavali na sklizak teren, ali kada smo zabili prvi i drugi gol dobili smo dodatnu snagu. Sve je završilo super, izbornik je zadovoljan i nadam se da smo ispunili sve što je želio od nas", zaključio je Lovren.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider