Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zadar Dogus Basketball Tournament

Fenerbahče obranio naslov u Zadru

Euroligaš Fenerbahce pobjednik je Zadar Dogus Basketball Tournamenta, obranivši tako prošlogodišnji naslov. Turska je momčad u finalu pobijedila njemački Bayern rezultatom 76-55. Najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je Jan Vesely s 16 koševa, dok je u momčadi Bayerna to bio Alex Renfroe s 9 koševa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Nagrade za najboljeg strijelca turnira dobili su Ekpe Udoh iz Fenerbahcea i Stefan Nastić iz Crvene zvezde sa po 40 postignutih koševa. Najkorisniji igrač turnira je Ekpe Udoh iz Fenerbahcea.

Stakleni pokal pobjedničkoj je momčadi uručio proslavljeni košarkaš Stojko Vranković, izaslanik pokroviteljice turnira predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

U utakmici za treće mjesto Olympiakos je u svom prvom nastupu na ZDBT-u pobjedio tursku Darüşşafaku Doğuş rezultatom 61-57. Europski doprvak Olympiakos u samoj je završnici utakmice sustigao i prestigao prošlogodišnjeg osvajača trećeg mjesta. Bio je to susret u kojem su do izražaja došle obrane obje ekipe, a u napadačkom dijelu istaknuli su se Nikola Milutinov s 13 koševa kod Olympiakosa i Semih Erden s 12 koševa u redovima poražene momčadi.

U prvoj utakmici finalnog dana košarkaši Crvene zvezde osvojili su peto mjesto. U utakmici za plasman bili su bolji od KK Zadar rezultatom 57-68. Nakon lošeg otvaranja utakmice i zaostatka od 18 koševa na poluvremenu, Zadar je odigrao sjajnu treću četvrtinu koju je dobio rezultatom 20-4. Držao se Zadar do same završnice, no na kraju je Crvena zvezda ipak zasluženo slavila. Kod domaćina istaknuo se Drago Pašalić s 16 koševa. Luka Mitrović postigao je koš više kod Crvene zvezde.

Dogus grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam osnovnih djelatnosti i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider