Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još samo malo...

Fanovi Liverpoola odbrojavaju: Datum koji bi mogao ući u povijest

Liverpool je u 27. kolu Premierlige svladao West Ham i sa tri boda dodatno se približio osvajanju naslova prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ludoj utakmici punoj preokreta Liverpool je u posljednjem susretu 27. kola Premierlige ipak uspio osvojiti sva tri boda protiv West Hama i time se dodatno približiti naslovu prvaka Engleske.

Punih 30 godina navijači Liverpoola čekaju na titulu što zvuči nevjerojatno, ali tako je. U protekla tri desetljeća kod svih onih koji simpatiziraju ovaj slavni engleski klub nagomilale su se brojne frustracije prouzrokovane domaćim prvenstvom, tim više što su Redsi u navedenom periodu dvaput uzeli Ligu prvaka (2005., 2019.), a jednom i Kup Uefa.

No, osvajanje Premierlige sve do ove sezone bio je nedosanjani san za sve navijače Redsa. Naime, najviši rang engleskog nogometa aktualni naziv Premierliga nosi od sezone 1992./1993., a Liverpool je posljednju titulu osvojio 1990.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

Uskoro će tom čekanju doći kraj jer razlika u odnosu na drugoplasirani Manchester City iznosi 22 boda, a do kraja je još samo 11 kola.

Titula će sletjeti već u ožujku?!

Čak i ako momčad Pepa Guardiole do kraja ostvari pobjede u svih 11 prvenstvenih utakmica, sezonu će završiti s 90 bodova. Budući da je Liverpool trenutno na 79, to znači da mu treba još 12 odnosno sa četiri pobjede će i matematički osigurati titulu.

Tih 12 bodova Liverpool bi mogao uzeti u iduća četiri kola. Slijedi im, što se Premierligi, gostovanje kod Watford, zatim će biti domaćini Bournemouthu, potom je na rasporedu gradski derbi s Evertonom na Goodison Parku i onda domaći dvoboj s Crystal Palaceom.

Liverpool i Crystal Palace sastat će se u subotu 21. ožujka s početkom u 18:30 na Anfieldu. Taj datum bi mogao biti zlatnim slovima upisan u povijest Liverpoola...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider