Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastičan posao

Rekordni transfer: Prodali igrača za 33 puta veći iznos od kupnje!

Nastavak nogometnog prvenstva u Sloveniji tek će uslijediti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska Prva liga nastavlja se 27. veljače, a prije nego lopta krene s centra u Deželi, dogodio se transfer koji bi bio bombastičan i za hrvatske prilike.

Ezekiel Henty, 22-ogodišnji krilni napadač iz Olimpije je prešao u Lokomotiv Moskvu za odštetu od pet milijuna eura.

Fenomenalan je to posao za Olimpiju koja je brzonogog Nigerijca dovela prije osam mjeseci iz Milana za 150 tisuća eura da bi ga nakon odlične polusezone (osam golova i osam asistencija) prodala u Rusiju za 33 puta veći iznos.

S financijske strane Olimpija je prošla odlično, ali je s igračke puno izgubila, jer osim Hentyja prethodno su prodali i Andraža Šporara u Basel, najboljeg igrača i strijelca kako svoje momčadi tako i cijele lige.

Mandarić razočaran, Henty otkrio: Ovakva ponuda se ne odbija

Predsjednik Milan Mandarić, pod čijim je vodstvom 'nova' Olimpija nakon stečaja doživjela povratak među najbolje klubove u Sloveniji, bio je razočaran ishodom cijele situacije.

"Učinio sam sve što je u mojoj moći kako bih tog mladića zadržao u klubu najmanje do kraja sezone, mnogo sam ponuda odbio, ali na koncu nisam imao izbora jer su Hentyju ponuđeni previše primamljivi uvjeti."

Oglasio se na oproštaju i sam Henty.

"Kad mi je moj agent nakon dolaska s priprema iz Istre predstavio ponudu Lokomotiva nisam mogao vjerovati. To se ne odbija", poručio je Nigerijac bez kojeg će Olimpija krenuti po prvi naslov prvaka otkako je ponovno osnovana 2005. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider