Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo – Barcelona 12:1

VIDEO Evo zašto gnjevni navijači Barce nazivaju Ronalda 'penaldo'!

Barcelona je još jednom „kiksala“ i propustila preteći Real Madrid na ljestvici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski mediji udarili su drvljem i kamenjem po Luisu Enriqeu, koji je povukao više no riskantan potez kada se odlučio ostaviti na klupi Messija i Neymara, jer su se dvije najveće zvijezde Barcelone tek dva dana prije utakmice vratile s produženog blagdanskog odmora iz Južne Amerike.

VIDEO Dvostruka mjerila ili slučajnost: Realu sviran penal, Barci ne!

Nema veze što su katalonski mediji branili Enriqueov potez kada ih je puštao na produženi odmor, i to jedino njih dvojicu dok su ostali morali trenirati pod jeftinom izlikom da se moraju odmoriti zbog nastupa na Copi, koja se, uzgred rečeno, održava na ljeto, a osim toga, na njoj nastupaju i još neki igrači Barcelone pa nisu dobili produženi odmor.

Dvoličnost katalonskih medija

No, tko se toga još sjeća? Klasična dvoličnost katalonskih medija. Kako god, poraz Barcelone na Anoeti i sporna situacija oko nedosuđenog jedanaesterca izazvao je novi val frustracija i polemika u Kataloniji. Kako to obično biva u ovakvim situacijama, potaknuti novim penalom za Real u Valenciji i nedosuđenim jedanaestercem za Barcelonu u San Sebastianu, krenule su optužbe da je Real protežiran od strane sudačke organizacije.

Katalonski mediji posebice ističu da je ove sezone u prvenstvu Cristiano Ronaldo postigao čak osam golova iz jedanaesteraca, da je Realu ove sezone u svim natjecanjima dosuđeno 12 penala, a za Barcelonu tek jedan. Katalonce ta činjenica očito jako tišti, jednako kao i podatak da je Ronaldo od ukupno 460 postignutih golova u karijeri 72 zabio iz penala, od toga čak 52 u dresu Reala i samo 20 za Manchester United, gdje je proveo podjednako vrijeme kao i u Madridu.

Ronaldo - 'zlatni penal'

Ističe se i podatak da je Real u 16 ligaških utakmica ove sezone u pet navrata poveo nakon dosuđenog jedanaesterca. Zna se da je prvi gola na utakmici uvijek najvažniji, čime se sugerira da su suci u trećini utakmica pomogli Realu „otvoriti“ suparnika. Zanimljiv je i podatak da je Ronaldo ove sezone zabio više golova iz jedanaesteraca nego bilo koja momčad iz „liga petice“. Neki katalonski mediji cinično ističu da je možda i to razlog zašto Ronalda neki nazivaju „zlatni penal“, dok Barcelonini navijači u našim krajevima češće koriste sarkastičan nadimak „penaldo“. Jasno da se podsjeća i na već slavne Ronaldove simulacije s kojima je izbore neke od jedanaesteraca.

U Madridu sa smiješkom uzvraćaju Kataloncima: tko gubi, ima se pravo ljutiti. Real je sačuvao vodeću poziciju u Primeri usprkos porazu u Valenciji, ima još i utakmicu manje sa Sevillom, a Ronaldo je i dalje najveći favorit za obranu Zlatne lopte.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider