Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'U Barci je još samo zbog...'

Evo tko sve pomaže Abramoviču da kupi Messija: Mourinhova osveta!

Chelsea poduzima sve da Lionela Messija na ljeto dovede na Stamford Bridge...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Prema onom što znam, problemi na relaciji Messi – Barcelona započeli su prije dvije godine. Messi je još u Barceloni jer je to obećao Titi Vilanovi na posmrtnoj postelji. Mislim da bi razlaz za obje strane bilo najbolje rješenje“, izjavio je za De Telegraaf poznati nizozemski trener Henk ten Cate.

Izvanredni izbori u Barceloni, Xavi 'oprao' Messija: Tajni sastanak u Londonu!

„Messi će biti u Barceloni još zakratko, potreban mu je novi izazov. On vrijedi jako puno novca, ali od ovog trenutka njegova će cijena samo padati. Volio bih stvari sagledati pozitivnije, ali… Messi igra na drugoj razini desetak godina, ali nisam siguran da može vratiti vrijeme.“

Ten Cate: Messi je prešao zenit!

Ten Cate je ponudio logično objašnjenje zbog čega misli da je Messi prešao zenit i da je Barci najbolje da ga sada proda.
„Nije baš normalno da netko igra na toj razini toliko dugo, ali Messi je upravo to učinio. Obično najveći talenti izdrže u najvišem ritmu sedam-osam godina, a Messi je već prešao tu brojku. Da budem do kraja iskren, prošlu sezonu nije odigrao kako zna i umije, iako su mu brojke vrlo dobre“, zaključuje Ten Cate, čije mišljenje ima težinu u svijetu nogometa, posebice kada se radi o Barceloni koju poznaje u dušu.

Nizozemac je obnašao dužnost pomoćnog trenera Barcelone od 2003. do 2006. Asistirao je Franku Rijkaardu u sezoni 2005/06., kada je Barcelona osvojila Primeru i Ligu prvaka, drugi put u svojoj povijesti. Neki tvrde da je njegova uloga u toj sezoni, prekretnici u povijesti Barcelone, koja je do tada uglavnom nizala neuspjehe na europskoj sceni, ali bila je u krizi i što se tiče domaće lige, bila poprilična.

Ten Cate je poznat kao briljantan taktičar, svoju filozofiju nogometa temelji na sustavima Ajaxa i Barcelone, koji su nadasve inherentni njegovom promišljanju nogometne igre kao takve. Ukratko, Ten Cate odlično poznaje Barcelonu, ali i Chelsea gdje je također bio asistent, tako da je zasigurno dobro informiran o svemu što se događa na Camp Nouu, ali i Stamford Bridgeu.

Abramovič i Adidas 'iskrcat' će 500 milijuna eura

Njegova izjava daje za pravo onima koji tvrde da je Messi jako blizu odlaska iz Barcelone, a da je trenutačna kriza tek uvod za veliki ljetni transfer. Medijska priprema već je odavno počela. Gotovo da nema dana a da se u španjolskim, francuskim ili engleskim medijima ne pojavi tekst na tu temu. Engleski Daily Star u današnjem izdanju piše kako Chelsea poduzima sve da Messija na ljeto dovede na Stamford Bridge. Roman Abramovič navodno je uz potporu Adidasa spreman razriješiti vreću i platiti Barceloni 250 milijuna eura odštete. I to navodno na izričit zahtjev Josea Mourinha kojem bi to bila najslađa osveta Barceloni.

Cijela operacija stajala bi Chelsea oko 500 milijuna eura, u cifru je uključena i Messijeva šestogodišnja plaća. Chelseajev menadžment udara i na emotivnu stranu pa je u Messijevo „vabljenje“ uključen Cesc Fabregas, Messijev prijatelj još iz dječačke dobi dok su zajedno pohađali La Masiju, te njegova djevojka Daniella Semaan koja je najbolja prijateljica Messijeve družice Antonelle Roccuzzo. Njih dvije posljednjih tjedana često se viđaju u Londonu. Naravno da to neće odigrati odlučujuću ulogu ali mogla bi biti „puzla“ koja nedostaje Manchester Cityju i PSG-u u čitavom mozaiku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider