Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokaz privilegiranosti?

VIDEO Što je to Ramos sasuo sucu u lice? Za ovo se odlazi na dugo hlađenje!

Atletico je u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja srušio (2:0) Real Madrid treći put zaredom i izazvao nervozu u „kraljevskom klubu“…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što je to i običaj u velikom madridskom derbiju, utakmica je bila žestoka, puna tempa ali i grubih pa i prljavih startova. U grubostima su prednjačili igrači Reala, posebice Alvaro Arbeloa koji je brutalnim startom pokosio Gabija i ostao u igri. Bio je to čisti izravni crveni karton.

VIDEO Iziritirani Cristiano Ronaldo 'učio' kamermana svom poslu

Tek nešto nježniji bio je Sergio Ramos koji je potpuno izgubio živce nakon što je glavni sudac utakmice Clos Gómez pokazao na „bijelu točku“. Jedanaesterac možda nije bio iz udžbenika, ali bilo je jasno vidljivo da je Ramos rukama srušio Raula Garciju.

No ipak, Ramos je žestoko protestirao kod suca, cinici će reći zato što Realovi igrači nisu naučili da se protiv njih sviraju takvi penali, unio mu se u lice i sasuo nešto očito prilično sočno. La Sexta je angažirala čitača s usana i dešifrirala što je Ramos rekao sucu: "¡Fenomenal! ¡La madre que te parió!" Ne trebate znati španjolski da biste zaključili o čemu se radi. Sudac nije reagirao, Ramos je ostao samo na žutom kartonu zbog skrivljenog penala.

Nedugo potom Ramos je ironično zapljeskao sucu koji opet nije reagirao, kao ni kasnije kod oštrih prekršaja i dodirivanja lopte rukom. Ramosu ovakvo ponašanje nije strano, to je zapravo već pravilo,  najkažnjavaniji je igrač Reala u povijesti, a da ne igra za Real možda bi bio i svjetski rekorder. Kritičari Reala tvrde da je ovo samo još jedan dokaz Realove privilegiranosti kod sudaca, jer bi svi ostali zaradili crveni karton i dugačku suspenziju kada bi se usudili tako ponašati prema sucima. Dobro, možda ne baš svi, u tom kontekstu dalo bi se pričati i o Barceloni... 
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider