Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Drugi put nema oprosta'

Evo reakcije HNS-a na kaznu koju je UEFA izrekla Hrvatskoj

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016. protiv Italije u Milanu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici. Disciplinska komisija ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima.

Odluku UEFA-e komentirao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, koji, kao i većina, smatra da je UEFA bila blagonaklona preka Savezu i reprezentaciji.

''Nažalost dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, znači da ćemo prvi puta u povijesti imati jedan dio tribine zatvoren. Iz teksta se može isčitati da je ovo posljednja kazna ovoga tipa, te da nas idući put čeka baš drastična kazna", rekao je Pacak.

''Olakšanje što se nije dogodilo nešto još drastičnije kao oduzimanje bodova što bi zaista naškodilo reprezentaciji. To smo vjerovali da se neće dogodit tako da je ovo neka sreća u nesreći, iako vrlo ozbiljno upozorenje od UEFA-e.''

Hrvatska reprezentacija iduću utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2016. igrat će 28. ožujka sljedeće godine na stadion Maksimir, a gost će biti Norveška.

Recimo i da je UEFA Talijanski nogometni savez kaznila samo novčanom kaznom od 13 tisuća eura.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider