Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svom svijetu

Ovako je Šuker opjevao atmosferu koju UEFA žestoko osuđuje

Atmosfera s utakmice Hrvatska - Norveška naišla je na veliko odobravanje predsjednika HNS-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker je nakon velike pobjede hrvatske reprezentacije protiv Norveške kojoj je na Maksimiru nazočilo oko 25 tisuća gledatelja, osjetio potrebu za zahvalom svima - predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, reprezetativcima, stručnom stožeru, ali i navijačima koji su u nekoliko navrata zdušno grmili 'Za dom spremni', uz poneku petardu što je rezultiralo da UEFA zabrani dolazak svima na sudar s Italijom.

Šok iz UEFA-e: Hrvatska - Italija bez gledatelja!

Predsjednik HNS-a izdao je dva dana poslije utakmice priopćenje na koje podsjećamo i prenosimo ga u cijelosti.

"U ime Hrvatskog nogometnog saveza i svoje osobno želim zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji utakmice Hrvatska - Norveška.

Bilo je prekrasno vidjeti Maksimir napunjen do maksimalnog kapaciteta koji smo imali za ovu utakmicu, a ponosni smo što tijekom utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident. Hrvatska može i mora biti zemlja bez rasizma, diskriminacije i nasilja na stadionu. Nakon susreta u Italiji prekinutog zbog huliganizma, ovo je važan korak naprijed i učinit ćemo sve da nastavimo ići u tom smjeru.

Želim uputiti čestitku i zahvalu hrvatskoj policiji koja je odradila sjajan posao prije, za vrijeme i nakon utakmice te je dala maksimalnu pomoć Hrvatskom nogometnom savezu kako bi susret prošao bez sigurnosnih problema.

Izuzetna nam je čast što je podršku Vatrenima dala i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, koja je i tim potezom pokazala veliko poštovanje prema nogometu i sportu općenito.

I naravno, zahvaljujem hrvatskim reprezentativcima i stručnom stožeru na još jednoj prekrasnoj predstavi i važnoj pobjedi na putu prema Francuskoj 2016. godine.

Budimo ponosni!", poručio je tada Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider