Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Šamar' iz Nyona

Šok iz UEFA-e: Hrvatska - Italija bez gledatelja!

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je šokantnu odluku za hrvatski nogomet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijska utakmica za Euro 2016. Hrvatska - Italija će se 12. lipnja igrati bez gledatelja!

Odlučila je to Disciplinska komisija UEFA-e koja je na svojim stranicama kao obrazloženje za ovako šokantnu odluku navela rasističko ponašanje navijača te upotrebu pirotehničkih sredstava na nedavnoj utakmici Hrvatska - Norveška na Maksimiru. Konkretno, radi se o skandiranju 'Za dom spremni' te šest petardi, kako su prije nekoliko dana izvijestili iz HNS-a nakon što je, po prijavi FARE-a UEFA pokrenula disciplinski postupak.

Kako je navela UEFA, time su prekršeni 14. i 16. članak Disciplinskog pravilnika, a osim zatvaranjem čitavog stadiona protiv Talijana UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez s 50.000 eura.

Na susretu s Norveškom HNS je bio prisiljen zatvoriti prostor na koji može stati 8.000 gledatelja, a uz to je kažnjen s 80.000 eura zbog huliganskog pira na utakmici s Italijom u Milanu. Zanimljivo, čelnici Saveza poslije utakmice s Norveškom pričali su o lijepoj atmosferi i nisu spominjali sporna skandiranja iako su se ista mogla čuti nekoliko puta tijekom susreta.

Gdje će se igrati? Sad nije ni važno...

Samo dan nakon što su u Splitu predstavnici HNS-a i Hajduka dogovorili kako će od UEFA-e tražiti promjenu domaćinstva utakmice budući da su već ranije prijavili Zagreb, iz sjedišta krovne europske nogometne federacije stigla je vijest koja je zatekla svih.

Pitanje je kakvog smisla sada ima zamjena s obzirom da će umjesto priželjkivanog spektakla utakmici nazočiti, kako to biva u ovakvim situacijama, po nekoliko desetaka predstavnika jednog i drugog Saveza te organa reda.

HNS komentar daje u četvrtak

Inače, ovakva odluka je očito i veliki šok za novopečenog člana Izvršnog odbora UEFA-e Davora Šukera koji očito nije imao saznanja da će doći do ovoga.

Odmah poslije UEFA-ine objave kontaktirali smo HNS čiji je glasnogovornik Tomislav Pacak najavio kako će se Savez o ovoj vijesti očitovati tijekom četvrtka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider