Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo čudno zvuči, ali...

Eurosport se sjetio Bišćana: 'Osvojio više Liga prvaka nego Ibra i Ronaldo zajedno'

Igor Bišćan danas slavi 37. rođendan, a osim njegovog bivšeg kluba Liverpoola sjetio ga se i Europsort.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Twitter profili Liverpoola i Eurosporta čestitali su 37. rođendan Igoru Bišćanu. Osvajač Lige prvaka iz 2005. godine danas se s bivšim suigračima Šimićem i Marićem zalaže za promjene u Dinamu i povratak navijača, no na njegov rođendan Eurosport se sjetio onog što se dogodilo prije 10 godina.

''Sretan rođendan Igor Bišćan. Osvojio si više Liga prvaka nego Zlatan i Ronaldo zajedno'', napisao je u jednoj objavi Twitter Eurosporta. I da, Igor je usitinu imao čast koju nisu nikad imali Ibra i 'pravi' Ronaldo, podići trofej Lige prvaka.

U sljedećem postu isti se medij putem Twittera osvrnuo i na igrače koji također nisu nikad podigli taj trofej.

''Igrači od kojih je Bišćan osvojio više naslova europskog prvaka: Buffon, Cannavaro, Matthaus, Baggio Nedved, Maradona, Pele.''

Ono legendarno finale u Istanbulu s Milanom Bišćan nije ulazio u igru, ali je zato odigrao obje utakmice polufinala s Chelseajem. Bila je to klasična defanzivna i ružna bitka dvojice nogometnih ljubitelja dekadencije. Rafa Benitez izvukao je 0:0 u Londonu protiv Josea Mourinha, a onda jedan jedini gol Luisa Garcije na Anfieldu odlučio finalista.

Šteta što Bišćan nije dobio ni minute u 120 minuta finala, ali tko bi nakon onog povijesnog preokreta išta zamjerio Benitezu...
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider