Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Villarreal zaustavio Napoli

VIDEO Tottenham izbacio Fiorentinu, Man. United razbio Midtjylland

Tottenham je u Londonu pobijedio Fiorentinu 3-0 i izborivio nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnom susretu 16-ine finala Europske lige Tottenham je u Londonu pobijedio Fiorentinu 3-0 izborivši nastavak natjecanja nakon što je prva utakmica završila 1-1.

Golove za 'Spurse' zabili su Ryan Mason (25), Erik Lamela (63) i Gonzalo Rodriguez (82-autogol).

Nikola Kalinić je igrao cijeli susret za 'viole', dok je Milan Badelj zamijenjen u 82. minuti.

VIDEO Tottenham - Fiorentina 3:0

Napoli i Villarreal su odigrali 1-1 čime je španjolski sastav obranio pobjedu 1-0 iz prve utakmice. Napoli je vodio od 17. minute golom Mareka Hamšika i imao niz sjajnih prilika za drugi pogodak, no gosti su izjednačili u 59. minuti golom Pine. Ivan Strinić je igrao za Napoli do 64. minute.

Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Porto 1-0 nakon što je u prvom dvoboju slavila 2-0. Pogodak odluke zabio je Pierre-Emerick Aubameyang (23).

Manchester United je nakon poraza u prvom susretu (1-2) u uzvratu pobijedio Midtjylland 5-1. Danci su poveli u 28. minuti golom Sista, no United je četiri minute kasnije izjednačio i to nakon autogola Nikolaja Bodurova. 'Crveni vragovi' su mogli preokrenuti rezultat u 43. minuti, no Juan Mata je promašio jedanaesterac. Ipak, u 63. minuti je Marcus Rashford zabio za 2-1 Uniteda poravnavši rezultat iz prve utakmice. Rashford se pretvorio u junaka kada je u 75. minuti zabio za 3-1. Ander Herrera je u 89. minuti potvrdio prolaz Uniteda, za 5-1 je zabio Depay u sudačkoj nadoknadi.

VIDEO Man. United - Midtjylland 5:1

U ranije odigranim susretima plasman u osminu finala Europske lige izborila su petorica hrvatskih nogometaša - Darijo Srna, Eduardo da Silva, Tin Jedvaj, Dario Krešić i Dejan Lovren.

Šahtar je u Gelsenkirchenu porazio Schalke 3-0 nakon što je prva utakmica završila bez golova. Golove za ukrajinski sastav zabili su Marlos (27), Facundo Ferreyra (63) i Viktor Kovalenko (77). Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za ukrajinski sastav, dok je Eduardo da Silva dobio priliku u zadnjih deset minuta.

Bayer Leverkusen je pobijedio Sporting 3-1 nakon pobjede 1-0 iz prve utakmice. Bayer je poveo u 30. minuti golom Karima Bellarabija, no osam minuta kasnije izjednačio je Joao Mario (38). Ipak, 'apotekari' su u nastavku drugim golom Bellarabija (65) i pogotkom Hakana Calhanoglua (87) stigli do pobjede. Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Bayer, dok je Dario Krešić bio na klupi za pričuve.

Liverpool je pobijedio Augsburg 1-0, a pogodak je postigao James Milner iz jedanaesterca u 5. minuti. Dejan Lovren nije konkurirao za sastav 'redsa'.

Ždrijeb osmine finala u petak

Ždrijeb parova osmine finala Europske nogometne lige održat će se u petak, 26. veljače u Nyonu.

Plasman u osminu finala izborili su Athletic Bilbao, Valencia, Liverpool,Bayer Leverkusen, Lazio, Braga, Fenerbahče, Šahtar, Sparta Prag, Borussia Dortmund, Manchester United, Sevilla, Villareal i Tottenham.

Prve utakmice osmine finala su 10. ožujka, a uzvrati su 17. ožujka.

Rezultati uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europske lige (klubovi označeni zvjedicom su prošli):

*Braga - Sion 2-2 - prva utakmica 2-1
Lokomotiva Moskva - *Fenerbahče Istanbul 1-1 - 0-2
*Lazio Rim - Galatasaray Istanbul 3-1 - 1-1
*Athletic Bilbao - Olympique Marseille 1-1 - 1-0
Schalke - *Šahtar Donjeck 0-3 - 0-0
Rapid Beč - *Valencia 0-4 - 0-6
Krasnodar - *Sparta Prag 0-3 - 0-1
*Liverpool - Augsburg 1-0 - 0-0
*Bayer Leverkusen - Sporting Lisabon 3-1 - 1-0

Napoli - Villarreal* 1-1 - 0-1
Molde - Sevilla* 1-0 - 0-3
Manchester United* - Midtjylland 5-1 - 1-2
Porto - Borussia Dortmund* 0-1 - 0-2
*Tottenham Hotspur - Fiorentina 3-0 - 1-1
*Basel - St. Etienne 2-1 - 2-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider