Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Redsi prošli Augsburg

VIDEO Srnin Šahtar demolirao Schalke u Gelsenkirchenu

Šahtar je slavio u Gelsenkirchenu s 3:0 i prošao u osminu finala Europske lige....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnom susretu 16-ine finala Europske lige nogometaši Šahtara su u Gelsenkirchenu pobijedili Schalke 3-0 te izborili prolaz dalje nakon što je prva utakmica završila bez golova.

VIDEO Schalke - Šahtar 0:3

Bayer je u Leverkusenu pobijedio Sporting 3-1, nakon pobjede 1-0 iz prvog ogleda u Lisabonu. Valencija je u Beču pobijedila Rapid 4-0 nakon 'šetice' iz prve utakmice, dok je Liverpool pobijedio Augsburg 1-0 nakon 0-0 iz prve utakmice.

Ćorluka ispao, utakmicu osiguravalo 2,000 policajaca

Golove za Šahtar postigli su Marlos (27), Facundo Ferreyra (63) i Viktor Kovalenko (77). Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za ukrajinski sastav, dok je Eduardo da Silva dobio priliku u zadnjih deset minuta.

Bayer Leverkusen je pobijedio Sporting 3-1 nakon pobjede 1-0 iz prve utakmice. Bayer je poveo u 30. minuti golom Karima Bellarabija, no osam minuta kasnije izjednačio je Joao Mario (38). Ipak, 'apotekari' su u nastavku drugim golom Bellarabija (65) i pogotkom Hakana Calhanoglua (87) stigli do pobjede. Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Bayer, dok je Dario Krešić bio na klupi za pričuve.

Liverpool je pobijedio Augsburg 1-0, a pogodak je postigao James Milner iz jedanaesterca u 5. minuti. Dejan Lovren nije konkurirao za sastav 'redsa'.

Nakon što je Rapid u Valenciji izgubio 0-6, u uzvratu pred svojim navijačima je doživio još jedan težak poraz. Ovoga puta bilo je 0-4, a golove su zabili Rodrigo (59), Sofiane Feghouli (64), Pablo Piatti (72) i Ruben Vezo (88). Hrvatski napadač Matej Jelić igrao je za Rapid od 65. minute.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider