Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nemogući' rasplet

VIDEO Mourinho se kockao i izgubio, epski preokret Zenita kod Maccabija

Klub koji je uz dosta sreće izbacio Hajduk u play-offu na startu natjecanja po skupinama doživio je nevjerojatan poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najzvučniji sudionik ovosezonskog natjecanja po skupinama Europa lige - Manchester United - krenuo je porazom. U prvom kolu skupine A Feyenoord je slavio s 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Tonny Vilhena u 78. minuti.

U odnosu na subotnji gradski derbi, Jose Mourinho promijenio je čak osam igrača u početnoj postavi što se nije pokazalo kao dobar potez. Pokušao je Portugalac u 63. minuti trostrukom izmjenom (tad su u igru ušli Ibrahimović, Depay i Young) doći do sva tri boda, ali ostao je bez ijednog nakon što je Vilhena u 78. minuti realizirao brzu akciju za veliko slavlje Nizozemaca.

VIDEO Feyenoord - Manchester United 1:0

U drugom dvoboju ove skupine ukrajinska Zorya i Fenerbahče su remizirali 1:1.

Za razliku od Feyenoorda, nizozemski AZ Alkmaar je razočarao. Kod kuće su vodili i imali igrača više, ali je irski prvak Dundalk uspio izjednačiti i grčevito se obraniti tijekom osam minuta sudačke nadoknade.

U sklopu te, skupine D, odigrana je nevjerojatna utakmica u Izraelu. Maccabi Tel Aviv, koji je na penale u play-offu izbacio Hajduk, izgubio je od Zenita 3:4 nakon što je vodio 3:0.

VIDEO Maccabi Tel Aviv - Zenit 3:4

U 70. minuti je bosansko-hercegovački reprezentativac Haris Medunjanin svojim drugim golom donio prednost od tri gola Maccabiju i činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, ali Rusi nisu tako mislili. Kokorin je u 77. smanjio, a kola su za Izraelce krenula nizbrdo nakon što je u 81. Dasa isključen zbog drugog žutog kartona. Zenit je bacio sve karte u napad i do kraja dvoboja praktički svaki napad okončao pogotkom - Mak je zabio u 84., Giuliano u 86. da bi crnogorski napadač Luka Đorđević u drugoj minuti sudačke nadoknade realizirao potpuni preokret.

Od ostalih utakmica izdvajamo identične 3:2 pobjede klubova iz Beča - Rapid je na domaćem terenu slavio protiv Genka dok je Austria u gostima svladala Astru koja je eliminirala West Ham Slavena Bilića. Talijanski Sassuolo je neočekivano kod kuće razbio Athletic Bilbao s 3:0, Viktoria i Roma su u Plzenju igrali 1:1

Dodajmo kako je susret skupine J između azerbajdžanskog Qarabaga i češkog Slovana iz Libereca odigran ranije zbog vremenske razlike. Završilo je 2:2, a Jan Sykora ispisao je povijest postavši najbrži strijelac u povijesti ovog natjecanja.

REZULTATI

Skupina A

Feyenoord - Manchester United 1:0
Zorya - Fenerbahče 1:1

Skupina B

Young Boys - Olympiakos 0:1
APOEL - Astana 2:1

Skupina C

Mainz - Saint-Etienne 1:1
Anderlecht - Qabala 3:1

Skupina D

Maccabi Tel Aviv - Zenit 3:4
AZ - Dundalk 1:1

Skupina E

Astra Giurgiu - Austria Beč 2:3
Viktoria Plzen - Roma 1:1

Skupina F

Rapid Beč - Genk 3:2
Sassuolo - Athletic Bilbao 3:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider