Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

UEFA u panici zbog novih optužbi Cipranina, slijedi tužba

Spyros Marangos, bivši rizničar Ciparskog nogometnog saveza, još je jednom, u uredu svoga odvjetnika, ponovio optužbu da su Ukrajina i Poljska kupile domaćinstvo Eura 2012. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marangos tvrdi da je jedan od članova Europske nogometne federacije (UEFA) primio 3.15 milijuna eura kako bi dao glas ukrajinsko-poljskoj kandidaturi, dok su još trojica visokoh dužnosnika UEFA-e primila po dva milijuna eura.

Ukupno se, dakle, tvrdi Cipranin, “zavrtilo” 9.15 milijuna eura, a žrtva je, prema njegovim riječima u današnjem broju Gazzette dello Sport, bila Italija koja je trebala dobiti organizaciju Eura. Podsjetimo, treći kandidat za predstojeći EP su zajednički bili Hrvatska i Mađarska, ali su na koncu ostale bez ijednoga glasa.

Marangos je, tijekom izjave u odvjetnikovom uredu, dodao i kako ima dokaze za svoje tvrdnje, ali i ih je posremio na sigurno jer je u strahu za sebe, svoju obitelj i prijatelje.

UEFA se već spremila za optužbe Marangosa te je danas podignula tužbu protiv njega zbog toga što nije dao dokaze za svoje tvrdnje kako su Ukrajina i Poljska domaćinstvo EURA 2012. godine dobile podmićivanjem članova Izvršnog odbora UEFA-e koji su odlučivali o tome.

'Nisam poslao dokaze u UEFA-u, jer tamo nije svima za vjerovati', rekao je Marangos u razgovoru za "Gazzettu dello Sport".

Prilikom glasovanja za dobijanje domaćinstva EURA 2012. Ukrajina i Poljska su dobile osam glasova, Italija četiri, dok zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske nije dobila niti jedan glas. Talijanska vlada zatražila je sudsku istragu vezanu za Marangosove tvrdnje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider