Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogli smo proći i gore

HNS-u najviša kazna u povijesti: Protiv Izraela ipak s navijačima!

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) donijela je odluku o kazni HNS-u zbog propusta u organizaciji kvalifikacijske utakmice za EP 2012. s Gruzijom na Poljudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krovno disciplinsko tijelo Uefe imalo je milosti prema HNS-u ne kaznivši hrvatsku reprezentaciju igranjem pred praznim tribinama. Jer, kazna je mogla biti i puno gora.

Blagajna HNS-a će tako zbog paljenja baklji navijača, topovskih udara, neprimjerenih transparenata (svastika) i ostalih propusta koji su se dogodili u Splitu, biti lakša za 80.000 eura. Što je dosad najviša novčana kazna Savezu. Do tada je to bila ona od 60.000 eura zbog bakljade protiv Turske na Euru 2008. 

"Iako prevladava dojam da smo mogli proći i gore, nedopustivo je da tolika sredstva iz blagajne HNS-a zbog samovolje pojedinaca odlaze na plaćanje kazni umjesto na razvoj nogometa ili humanitarne svrhe, to više što su učinjeni najveći napori za organizaciju utakmice, a uložena su i znatna sredstva u tehničku organizacije utakmice. Krajnje je vrijeme da pojedinci snose odgovornost za svoje postupke.", stoji u priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Više riječi o svemu bit će na konferenciji za medije nakon sjednice Izvršnog odbora Saveza u ponedjeljak, 20. lipnja u 14,30 sati u Rusanovoj.

'Dogodilo se što se dogodilo jer pojedinci su strahovito zadovoljni da se o njima priča da su na televiziji, da se ponašaju kako se ponašaju i to je više tragično. s druge strane da budemo jasni ovo je pitanje državne vlasti kako urediti mir na nogometnim i športskim terenima'', rekao nam je Vlatko Marković, predsjednik HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati