Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LJUBAV I ZLOBA

Prijeteće i 'bolesne' poruke dočekale Markovića, sprema se impresivna koreografija

Na dan utakmice između Hrvatske i Gruzije u Splitu su osvanuli uvredljivi transparenti mržnje prema Markoviću i HNS-u.

Svaki dolazak predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića i nogometne reprezentacije u Split i dosad su bili popraćeni transparentima na ulazu u grad. No, iako će u kvalifikacija za EURO 2012. protiv Gruzije Hrvatska nakon punih 14 godina zaigrati službenu utakmicu na Poljudu najvatreniji navijači neće samo tako prijeći preko svega.

>> Torcida bojkotira prvih 14 minuta utakmice s Gruzijom!

>> Vatreni na Poljudu s transparentom "Drži se Drago! Čekamo te

Tako je najavljeno kako će Torcida bojkotirati prvih 14 minuta susreta na Poljudu na što je pozvala i ostale navijače.
No, taj čin Torcide – gdje će Vatreni biti bez podrške navijača punih 14 minuta – nije ništa u odnosu na najnovije uvredljive transparente koji su na dan utakmice osvanuli na nadvožnjaku kod Pujanki. Na jednom je pisalo 'Markoviću izdahni naglo' a na drugom 'Velike boginje za ekipu iz Rusanove. HNS=FSJ'.

Ovi 'pomalo bolesni' transparenti brzo su uklonjeni s nadvožnjaka, no oni koji poznaju Torcidu uvjereni su kao će nastavak uslijediti na utakmici.

Spomenimo još kako u Splitu od ranog jutra pristižu navijači iz cijele Hrvatske i kako se na Poljudu priprema pravi spektakl i dosad neviđena koreografija.

Po pisanju portala dalmacijanews.com pripadnici braniteljskih udruga i navijači iz nekoliko navijačkih skupina (okupljeni u 'Uvijek vjerni') podignut će ogromni transparent veličine 15 puta 20 metara na kojem se nalazi hrvatski general na konju koji obilazi postrojene vojnike. Na transparentu - koji će osvanuti u trenutku dok igrači budu izlazili na teren na istoku - vidjeti će se hrvatski vitezovi koji drže štitove na kojima se nalaze grbovi gardijskih postrojbi te specijalne policije te natpis 'Hrvatska ponosna i lijepa'.

Da je atmosfera u momčadi sjajna govore i fotografije kompletne hrvatske nogometne reprezentacije u šetnji uz more na dan 'povijesne' utakmice protiv Gruzije. Bilićevi izabranici nisu skidali osmijeh s lica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati