Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Sviđaju li vam se ovi hrvatski dresovi?

Zagrebački dizajnerski studio Parabureau prezentirao je svoju viziju dresova hrvatske nogometne reprezentacije....

Riječ je naravno o neslužbenoj verziji dresova ovog nagrađivanog dizajnerskog studija koji je nastao na obljetnicu prve povijesne utakmice hrvatske reprezentacije protiv SAD-a 17. listopada 1990. godine.

Parabureauov dizajn hrvatskih dresova krenuo je od vizualnog dojma koji dobivaju gledatelji na tribinama. Naime, trenutni hrvatski dresovi imaju uzorak s premalim kvadratima, zbog čega se s tribina ne uočavaju prepoznatljivi crveni i bijeli kvadrati, nego ružičasta boja koja se optički dobije njihovim stapanjem. Parabureauov dizajn jubilarnog dresa hrvatskih reprezentativaca na suvremen način interpretira povijesni motiv grba.

Primijenjen je uvećani crveno-bijeli uzorak kako bi se postigla njegova bolja vidljivost, čime se pojačava dojam koji ostavlja. Pritom je riješen i drugi problem postojećeg dresa - čitljivost brojeva. Osnovnoj paleti dodana je i zlatna boja, kojom se naglašava ova značajna obljetnica.

Iako je jasno da na dizajn dresova uvelike utječu proizvođači, dizajneri iz Parabureaua nadaju se kako će u budućnosti pri dizajniranju dresova sudjelovati domaći dizajneri, stručnjaci koji će u obzir uzimati sve faktore važne za dobar i učinkovit dizajn.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider