Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moguć je ludi krug

Njemačka razmontirala Srbiju, ali još nije sigurna za polufinale Eura

Odigrano je drugo kolo u skupini B na U-21 Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretima drugog kola skupine B na U-21 Europskom prvenstvu pobjede su ostvarile Njemačka i Danska.

Nijemci su već u prvom poluvremenu riješili Srbiju u Trstu. Konačan rezultat bio je 6:1, a čak tri pogotka postignuta su u prvom dijelu. Richter je bio strijelac u 16. minuti, dok je Waldschmidt zabio u 30. i 37. U nastavku su je zabio i Dahoud, u 69. minuti, dok je u 80. Waldschmidt stigao do hat-tricka. Zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade i Maier dok je počasni pogodak za Srbe postigao Živković iz penala u 85. minuti.

U ranije odigranom dvoboju Danska je u Udinama pobijedila Austriju s 3:1.

Danci su poveli golom Maehlea u 33. minuti, da bi Austrijanci izjednačili preko Lienharta u 47. Imala je Austrija veliku priliku za potpuni preokret, ali je u 73. minuti njihov igrač Baumgartner promašio kazneni udarac što su kaznili Maehle u 77. i Olsen u trećoj minuti sudačke nadoknade, donijevši Dancima pobjedu i mogućnost da ipak prođu u polufinale premda su u prvom kolu izgubili od Nijemaca (1:3).

U posljednjem kolu u nedjelju će se sastati Austrija - Njemačka te Danska - Srbija.

EURO zasad bez ijednog neriješenog rezultata

Zanimljivo, situacija je takva da Nijemci unatoč šest bodova nisu sigurni za prolazak u polufinale. Ovaj EURO ima takav format da je 12 reprezentacija podijeljeno u tri skupine, a u polufinale će pobjednik svake od skupina plus najbolji drugoplasirani.

Dosadašnji rezultati idu u smjeru da bi se možda u svakoj od skupina mogao zatvoriti krug s tri reprezentacije po šest bodova, pa bi onda međusobni omjeri i gol-razlika odlučivali o tome tko će biti prvi, a koji drugoplasirani ima prednost u odnosu na drugoplasiranog iz preostalih skupina.

Primjerice, u ovoj skupini B će i Njemačka i Danska i Austrija završiti s po šest bodova ako u zadnjem kolu Austrijanci pobijede Nijemce, a Danci Srbe. A onda će se zatvoriti krug i poredak odrediti na temelju rezultata ostvarenih u njihovim međusobnim susretima. Teško je očekivati da Austrija može s tri razlike tući Njemačku, ali matematika je prilično egzaktna stvar i ona kaže da uoči posljednjih 90 minuta Nijemci nisu sigurni za mjesto u polufinalu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider