Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istraga završena

Etička komisija FIFA-e traži kazne za Blattera i Platinija

Etička komisija FIFA-e 8. listopada suspendirala je Blattera i Platinija na 90 dana zbog sumnji za korupciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Etička komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) objavila je u subotu kako je završila istragu vezanu za predsjednika FIFA-e na odlasku Seppa Blattera (79), te glavnog kandidata za njegova nasljednika i aktualnog predsjednika UEFA-e Michela Platinija (60) i predložila je da ih se kazni, ali ne navodeći o kakvim bi se kaznama radilo.

Etička komisija FIFA-e 8. listopada suspendirala je Blattera i Platinija na 90 dana zbog sumnji za korupciju, odnosno zbog toga što je FIFA 2011. godine uplatila dva milijuna švicarskih franaka na Platinijev račun za "stručne savjete" u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

I Blatter i Platini ranije su se tijekom istrage izjasnili kako nisu krivi za optužbe koje ih terete.

"Istražno tijelo naše neovisne Etičke komisije podnijelo je konačni izvještaj u kojem traži kazne za Seppa Blattera i Michela Platinija. Iz razloga vezanih za prava privatnosti i presumpciju nevinosti, nećemo objavljivati detalje izvještaja", objavila je FIFA ne navodeći kakve kazne bi se mogle izreći Blatteru i Platiniju.

Platini se na svoju suspenziju žalio, ali Komisija za žalbe FIFA-e ga je odbila, pa je Francuz sada podnio žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS) koji još nije dao pravorijek u ovom slučaju.

Blatter se nalazi na čelu FIFA-e od 1998. godine, dok je Platini preuzeo dužnost predsjednika UEFA-e 2007. godine.

Izbori za novog predsjednika FIFA-e trebali bi se održati 26. veljače sljedeće godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider