Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeste li iznenađeni?

Odabrali Amerikanci: Nijedan Hrvat među najboljih 100 svjetskih nogometaša

Podjela je napravljena u odnosu na pozicije igrača u momčadi (vratar, desni i lijevi branič, stoperi, zadnji vezni, ofenzivni vezni, krila, ofenzivac i središnji napadač).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka medijska kuća ESPN objavila je svoju godišnju listu 100 najboljih u nogometu na kojoj ove godine nema hrvatskih predstavnika.

Lista je sastavljena od 10 dijelova sa po 10 igrača i trenera.

Podjela je napravljena u odnosu na pozicije igrača u momčadi (vratar, desni i lijevi branič, stoperi, zadnji vezni, ofenzivni vezni, krila, ofenzivac i središnji napadač), a rangirano je i 10 najboljih trenera prema mišljenju 40 ESPN-ovih stručnjaka iz cijelog svijeta. Na listi dominiraju igrači Liverpoola i Manchester Cityja.

gol expired Jedan od najboljih nogometaša svijeta popljuvao ždrijeb za Euro: "Ovo je sramota!" divider

Za najbolju jedinicu je izabran vratar Liverpoola Brazilac Alisson Becker, a Liverpoolova je i čitava zadnja linija - koju čine desni bek Alexander-Arnold, stoper Virgil van Dijk, te najbolji lijevi bek Andrew Robertson.

Najboljim zadnjim veznim proglašen je Francuz N'Golo Kante iz Chelsea, a ofenzivnim veznjakom Bernardo Silva iz Manchester Cityja.

Među krilima prvu poziciju drži Raheem Sterling iz Manchester Cityja.

Najbolji ofenzivac je Argentinac Lionel Messi (Barcelona) ispred Portugalca Cristiana Ronalda (Juventus), Francuza Kyliana Mbappea (PSG), Egipćanina Mohameda Salaha (Liverpool)...

Prvo mjesto na listi najboljih klasičnih napadača drži Argentinac Sergio Aguero (Manchester City), a iza njega su Englez Harry Kane (Tottenham) i Poljak Robert Lewandowski (Bayern).

Najbolji trener je Nijemac Jürgen Klopp koji je predvodio Liverpool do naslova europskog prvaka.

gol expired Nakon debakla na klupi Uniteda, Mourinho postao drugi najplaćeniji trener svijeta divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider