Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FIFA kroji transfer politiku

Enrique ga nije ni spomenuo: Halilović ove sezone u trećoj ligi?

Mladi hrvatski nogometaš Alen Halilović (19) neće ove godine ući u prvu momčad europskog prvaka Barcelone jer je trener Luis Enrique nezadovoljan njime i čitavom mladom momčadi Barcelone B koja je prošle sezone ispala u treću ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona do siječnja ne može računati na pojačanja jer je kažnjena zbog kršenja pravila prilikom angažmana nogometaša mlađih od 18 godina, no niti to nije potaknulo trenera na priključenje igrača iz podmlatka.

"Nisam zadovoljan učinkom niti jednog igrača Barcelone B, što je očito nakon onakve sezone. Znaju da se od njih očekuje puno više", rekao je Luis Enrique u utorak na novinskoj konferenciji u Barceloni, prvoj ove sezone.

Alen Halilović je u ponedjeljak i utorak trenirao s prvom momčadi kojoj će se u srijedu pridružiti Ivan Rakitić i drugi igrači koji su dobili dodatne slobodne dane.

Samo dvojica sele u prvu ekipu

Unatoč tome izgledno je da će iduću sezonu provesti u Barceloni B, koja je lani bila posljednja među 22 momčadi druge španjolske lige pa će sada igrati u trećoj. Jedina dvojica igrača koji bi mogli ući u prvu momčad su napadači 19-godišnji Munir el Haddadi i 20-godišnji Sandro Ramirez.

"Vidjet ćemo hoće li ili neće ostati s nama", istaknuo je Enrique.

Prošli mjesec su mediji nagađali da bi Halilović mogao biti posuđen Sevilli u sklopu prijevremenog vraćanja veznog Barceloninog igrača Denisa Suareza (21) koji je na posudbi u Sevilli do ljeta 2016. Ta je mogućnost, međutim, propala odlukom krovne nogometne organizacije FIFA-e te će Suarez još godinu dana ostati u Sevilli.

"Htjeli smo vratiti Suareza posebno zato što do siječnja ne mogu igrati novi igrači, no zbog kazne nam nije dopušteno dovesti ga. Takva nam je odluka priopćena", rekao je Enrique niti jednom ne spomenuvši Halilovića.

Što s posudbama?

Njegovu eventualnu posudbu Sevilli, ali i West Hamu o čemu su špekulirali engleski mediji nakon dolaska Slavena Bilića u London, nitko nikada nije službeno potvrdio.

Enrique je međutim napomenuo da je i Barceloni B zabranjeno dovoditi nove igrače ali da je važan njihov rezultat i povratak u drugu ligu, slijedom čega će ondje ostati igrači od lani.

"O njihovim budućim nastupima ovisit će eventualni ulazak u prvu momčad. Napadač prve momčadi Pedro ranije se kroz B ekipu izborio za svoje mjesto, dakle moguće je", rekao je.

Halilović je u Barcelonu došao prošlo ljeto iz zagrebačkog Dinama te je odmah poslan u rezervnu mladu momčad. Lani je sudjelovao u 30 od 41 utakmice Barcelone B, a u njih 22 je igrao od početka, no samo je 6 susreta odigrao od prve do posljednje minute. Zabio je četiri gola te imao jednu asistenciju.

Barcelona, koja je lani osvojila Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i kup, do siječnja ne može računati na nove vezne igrače Ardu Turana i Alexa Vidala, pristigle iz Atletico Madrida i Seville.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider