Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ove subote spektakl

El Clasico: Zidane i Luis Enrique još strahuju od 'FIFA virusa', ali neki su već 'sigurni'

Ove subote čeka nas prvi okršaj Barcelone i Reala u 2016. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš kao i prošle jeseni, Real i Barcelona sastaju se u vikendu nakon tjedna posvećenom reprezentacijama. Ove subote (20.30) na Camp Nouu Barcelona može zadati konačan udarac najvećem rivalu i dokrajčiti snove o naslovu, iako su takve nade gotovo potpuni iščezle.

S druge strane, Real želi uzvratiti za jesensko poniženje na Santiago Bernabeuu kada je Barcelona s Leom Messijem kao zamjenom s klupe promarširala Madridom razbivši domaćina s čak 4:0. Poremetio bi Real tako komotnu situaciju Kataloncima koji osam kola prije kraja sezone imaju čak devet bodova više od drugoplasiranog Atletica.

Španjolski se mediji pitaju hoće li, kako ga vole zvati, FIFA virus naštetiti El Clasicu. Barcelona je uspjela sačuvati Andresa Iniestu, Sergija Busquetsa i Ivana Rakitića koji su zbog lakših ozljeda izbjegli utakmice svojih reprezentacija. Jordi Alba je izvrnuo gležanj igrajući za nacionalnu momčad, ali navodno se ne radi o većem problemu i trebao bi biti spreman za subotu.

Neymar se vraća u Barcelonu i prije sutrašnje utakmice u Paragvaju jer je u domaćem remiju protiv Urugvaja zaradio žuti karton koji donosi automatsku suspenziju. Leo Messi i Javier Mascherano igraju nešto lakšu domaću utakmicu s Bolivijom , dok Luis Suarez i Urugvajci dočekuju Peru.

U Realu mogu biti puno manje zadovoljniji situacijom. Jedan od razloga je i potez Ante Čačića o kojem su se prije nekoliko dana raspisali madridski mediji. Luka Modrić morao je odigrati dvije teške utakmice, a on je motor Madriđana.

Garetha Balea nije bilo na dvije prijateljske utakmice Walesa. Cristiano Ronaldo doživio je neugodan domaći poraz s Portugalom od Bugarske, a on se pogotovo nije proslavio. Karim Benzema nije s reprezentacijom, a James Rodriguez nakon sjajne igre (gol i asistencija) protiv Bolovije večeras s Kolumbijom dočekuje Ekvador.

Najgoru situaciju Zinedine Zidane ima s Keylorom Navasom, čovjekom koji je ove sezone toliko puta spašavao Real svojim obranama, a mnogi mu ipak traže zamjenu na golu za sljedeći sezonu. On se vraća s okupljanja reprezentacije tek u petak, sam dan prije gostovanja u Barceloni.

I Zizou i Luis Enrique se nadaju kako njihove zvijezde neće nakon ovotjednih utakmica zadobiti ozljede, naročito Južnoamerikanci koji igraju natjecateljske utakmice. Bilo bi šteta da Barca i Real u subotu na Camp Nouu ne istrče u najjačim sastavima koji će nam, nadamo se, priuštiti još je jedan spektakl.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider