Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ma tko to ima!?

'El Clasico' uskoro u znaku Hrvata: Barca ulaže u vezni red 85 milijuna eura!

Dva Hrvata istovremeno u dva najveća kluba na svijetu. Gdje ćete bolju priču?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći derbi na svijetu „el clasico“ sljedeće sezone dobit će dimenziju više, barem za hrvatske ljubitelje nogometa. Luka Modrić u dresu Reala, a Ivan Rakitić u dresu Barcelone. To nikada nismo imali, dva Hrvata istovremeno u dva najveća kluba na svijetu. Gdje ćete bolju priču? Još kad tomu dodamo da je mladi Alen Halilović u Barceloni B i da bi se za godinu ili dvije mogao priključiti seniorskoj momčadi Barce, priča dobiva još veću dimenziju.

Ivan Rakitić pristao pojačati redove Barcelone: Zamjena za Fabregasa!

Rakitić, doduše, još uvijek službeno nije potpisao za Barcelonu, ali čini se kako je na korak od Camp Noua. Tako pišu svi relevantniji španjolski mediji, a njemački Bild otišao je i korak dalje. Nijemci tvrde da je hrvatski reprezentativac već stavio svoj autogram na ugovor do 2019. i da se čeka samo svršetak Mundijala kako bi se to i službeno objavilo. Barca i Sevilla još nisu potvrdili dogovor oko odštete, ali ona bi se trebala kretati između 20 i 25 milijuna eura.

Veliko priznanje hrvatskom nogometu

Kako god, veliko je to priznanje igraču ali i hrvatskom nogometu. Koliko se nacija može pohvaliti da imaju svoje igrače u dva, po mnogim parametrima, najveća i najslavnija kluba svijeta? Modrić je već postao jedna od ključnih karika Reala, to priznaju i potvrđuju gotovo svi relevantniji nogometni stručnjaci i analitičari, a Rakitić bi u skoro vrijeme mogao postati važna poluga Barcelone.

Modrić je s Realom osvojio Ligu prvaka, jubilarni deseti naslov prvaka Europe, popularnu „decimu“, a Rakitić sa Sevillom Europsku ligu. Nećemo pretjerati ako kažemo da su obojica odveli svoje klubove do najvećih trofeja u klupskom nogometu, u najmanju ruku su imali iznimno važne uloge. Kakvu su sezonu imali govori i podatak da su obojica izabrani u najbolju momčad sezone Primere. U takvoj konkurenciji biti u 11 možda i najjače lige na svijetu, lige koja je ove sezone dala dva finalista Lige prvaka i jednog finalistu Europske lige, doista je velika stvar i iznimno priznanje.

Koke dolazi za 60 milijuna eura

Rakitić bi u Barceloni trebao biti zamjena za odlazećeg Cesca Fabregasa, a kako je Xavi Hernandez blizu mirovine ili odlaska u neku „mirniju i lukrativniju luku“, uskoro bi uz Iniestu i Busquetsa mogao biti glavni veznjak i kreator igre Barcelone. Jasno je da će Rakitić imati strašnu konkurenciju. Prema informacijama koje stižu iz Španjolske, Barcelona je dosta daleko odmakla u pregovorima s Atletico Madridom oko transfera Kokea. Atletico traži 60 milijuna eura odštete, a čini se da je Barcelona spremna isplatiti taj iznos. Moguće je da put Vicente Calderona krene mladi Tello. U tom slučaju isplata u „kešu“ bit će manja za dvadesetak milijuna.

Šteta što Mandžukić napušta Bayern

Šteta što će Mario Mandžukić prema svemu sudeći napustiti Bayern. Jer, onda bi bila tri Hrvata u trenutačno top tri svjetska kluba. No, Mandžo će sigurno nastaviti karijeru u jednom od europskih velikana tako da "šteta" neće biti velika. Kako god, na pomolu je još jedna senzacionalna priča za hrvatski nogomet i sve ljubitelje nogometa u Lijepoj Našoj

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider