Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li već potpisao?

Ivan Rakitić pristao pojačati redove Barcelone: Zamjena za Fabregasa!

Mediji diljem Europe prenose vijest kako će Ivan Rakitić sljedeće sezone nositi dres Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju španjolskog Mundo Deportiva hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić pristao je pojačati redove Barcelone, te sada još samo preostaje da se katalonski i andaluzijski klub (Sevilla) dogovore.

KOLUMNA IVICE MEDE 'El Clasico' uskoro u znaku Hrvata: Luka u Realu, Raketa u Barci! Ma tko to ima?

Rakitić je, tvrdi spomenuti izvor, pristao na ponuđene uvjete Barcelona, no sada za katalonski klub predstoji teži posao – slamanje Seville. Naime, odštetna klauzula hrvatskog reprezentativca iznosi 40 milijuna eura, no Barcelona nema namjeru platiti više od 25.

Dok je Mundo Deportivo još malo oprezan, njemački Bild tvrdi kako je Ivan Rakitić već potpisao ugovor do 2019. godine! Sevilla je po tom izvoru pristala na ponudu Barce, a sve bi trebalo biti objavljeno nakon SP-a.

Ugovor hrvatskog reprezentativca istječe na ljeto 2015. godine, pa je za vjerovati da će ga Sevilla prodati u ovom prijelaznom roku, odnosno da neće riskirati mogućnost da napusti klub bez ijednog centa odštete.

Mundo Deportivo navodi da u Barceloni žele Rakitića jer je sličnih karakteristika kao i Cesc Fabregas, koji je već praktički postao novi igrač londonskog Chelseaja. Rakitiću bi katalonski klub ponudio ugovor na četiri ili pet sezona, tvrdi spomenuti izvor.

Potvrdu da je hrvatski veznjak blizu odlaska dao je i Sevillin trener Unai Emery.

"Najbolja opcija je da ostane s nama, no razumijem njegovu želju da zaigra u Barceloni. Ukoliko nas napusti, napravit ćemo sve da pronađemo novog Rakitića", rekao je trener andaluzijskog kluba. (TS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider