Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedva čekamo

Veliki sudar pod povećalom: Potpuno izjednačeni. Ili ipak ne?

Unatoč ostalim igračima vrijednima nekoliko stotina milijuna eura, njih dvojica su uvijek u žiži zanimanja uoči El Clasica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je u ljeto 2009. Cristiano Ronaldo stigao u Real Madrid, rivalstvo dvojice najboljih nogometaša svijeta dobilo je novu dimenziju, a sve se dodatno nabrijava uoči njihovih međusobnih ogleda.

Iznimka nije niti večerašnji El Clasico koji se s početkom u 20:30 igra na Camp Nouu.

Naravno, u usporedbama Ronalda i Lionela Messija prednjače španjolski mediji.

U najavi dvoboja AS se pozabavio statistikom u El Clasicu od te 2009. i dolaska Ronalda u Real Madrid. Portugalac i Argentinac su otada nastupili u ukupno 24 velika derbija (u Primeri, Kupu kralja i Ligi prvaka), a obojica su zabili po 15 golova. I tu prestaje njihova izjednačenost u El Clasicu.

Naime, Messi na kontu ima i 10 asistencija, a Ronaldo samo dvije. Jedan i drugi više su golova zabili u gostima, a i tu je Messi uspješniji, s 10 golova na Santiago Bernabeuu naspram Ronaldovih devet na Camp Nouu.

Messi je imao i dvostruko više razloga za slavlje. U ta 24 okršaja Barcelona je pobijedila u 12 navrata, a Real u šest, dok je šest utakmica završilo neriješenim ishodom.

Priliku za popravak skora Ronaldo, čiji je ego teško uzdrman, imat će večeras, ali na drugoj strani je čudesni MSN trio.

Prije nešto više od četiri mjeseca Barca je ponizila Real u Madridu. Može li Kraljevski klub sad se revanširati ili ćemo vidjeti još jedan trijumf Blaugrane?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider