Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Zašto mi ne bi...?'

EKSKLUZIVNO Kovač: Dobili smo dvije stvari s Argentinom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije dao je intervju za Novu TV.

Nakon što je Željko Vela u Londonu dobio izjavu Davora Šukera u četvrtak je u ekskluzivnom razgovoru za Novu TV gost bio Niko Kovač, koji poput većine nogometnih zaljubljenika nije bio nezadovoljan londonskim porazom od Argentine.

Kovač ponosan na presici: Imam slatke brige uoči Italije!

"Mi smo sportaši i svaki sportaš želi pozitivan rezultat, a ako već izgubiš onda je dojam sigurno bitan. Momci su ostavili odličan dojam, pokazali se u pravom svjetlu , suprotstavili se vrlo kvalitetnoj Argentini i zato im još jednom čestitam", istaknuo je izbornik.

Kovač je za Novu TV otkrio kako je imao dobar osjećaj prije same utakmice s Gaučosima: "Osjećao sam prije utakmice, nekad osjećate da to može biti vrlo dobro i u tom trenutku sam imao taj osjećaj i zato se nisam bojao uopće. Na koncu je ova odluka bila prava jer smo vidjeli nekoliko pravih momaka koji su zaslužili biti u reprezentaciji i sad su dobili priliku protiv takvog protivnika."

Davor Šuker nije bio previše sretan činjenicoma da će Hrvatski nogometni savez dobiti nešto manje novca zbog nedolaska glavnih zvijezda. Kovač je rekao kako u novčani bonus ne ulazi: "Moj posao je travnjak, ne ulazim u to, ja sam odgovoran za ovo što se zbiva na travnjaku. Poznavajući situaciju našu i znajući da igraju puno utakmica u svojim klubovima ja sam odlučio tako, kao i Talijani. Svaki treći dan igrati i putovati nije jednostavno."

Izbornik je nakon svega prilično zadovoljan: "Dobili smo dvije stvari, odmorili smo ove igrače koji igraju puno, a vidjeli smo ove koji nisu bili u fokusu kao do jučer", rekao je Kovač potvrdivši da se nakon utakmice nije čuo sa Šukerom.

Željko Vela izbornika je upitao je li odluka da na megdan Argentini idu mlađi igrači bila njegov tihi protest: "Ne, apsolutno i rezonski sam to odlučio. Bio sam i ja nogometaš, znam što znači igrati takvu utakmicu i onda četiri dana kasnije s Talijanima. U razgovorima s igračima svi su se s time složili i rekli su da je to ok."

Najspektakularnije gostovanje u kvalifikacijama za Euro Vatrene čeka u nedjelju. Kovač i igrači mislima su okrenuti prema Italiji...

"Ništa neće utjecati negativno na nas, siguran sam da su se momci regenerirali i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za ovu utakmicu koja je bitna i nama i Talijanima. U gostima uzeti bod nije jednostavno, morat ćemo se potrošiti i namučiti, Talijani su vrlo kvalitetni, ali ne vidim razlog zašto ne bi uzeli nešto za nas doma", za kraj će optimistično.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider