Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Zna prvih 11

Kovač ponosan na presici: Imam slatke brige uoči Italije!

Izbornik Kovač održao je u Maksimiru press konferenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uvodnom dijelu presice u prvom je planu bila utakmica s Argentinom i poraz od Messija, Di Marije i društva. Niko Kovač viceprvacima svijeta suprotstavio momčad u kojoj su prevladavali igrači iz HNL-a.

"Malo smo spavali, iza nas je kratka noć jer smo dosta kasno legli. Nadali smo se da možemo ostati neporaženi protiv Argentine, nismo uspjeli, ali rezultat je korektan i mi smo zadovoljni. Treba naglasiti da je Argentina bila u najjačem sastavu, a da su moji momci zajedno odradili pola treninga. U to vrijeme se ništa ne može uigrati i zato im svaka čast što su onako odigrali", rekao je izbornik.

'Nisam razgovarao sa Šukerom o tzv. B reprezentaciji'

Budući da mu je u prvom planu bila priprema momčadi za utakmicu s Gaučosima Kovač je priznao kako se u posljednjih nekoliko dana nije imao vremena baviti Talijanima:"Iskreno, ne znam što se događa u njihovom taboru niti tko je otpao, ali znam da imaju jako dobru ekipu i izrazito dobre zamjene."

Izbornika su novinari upitali za komentar kritika koje je Davor Šuker izrekao na njegov račun zbog toga što je glavne vedete (Modrić, Mandžukić) ostavio u Zagrebu: "Meni predsjednik nije ništa rekao što smo igrali s tzv. B momčadi. Nismo uopće razgovarali o tome."

'Balotelli me ne zanima, a neigranje Pirla je hendikep za Italiju'

Kovač je dao zanimljiv odgovor o početnom sastavu za okršaj s Azzurrima: "Ovi momci koji su ostali u Zagrebu i nisu išli u London imaju veće šanse za početi utakmicu u Milanu. Dvojbi o sastavu nemam."

Neminovno je bilo i pitanje o Mariju Balotelliju, povratniku u talijansku reprezentaciju: "Ne mogu utjecati na to hoće li on igrati ili ne, imam svojih slatkih briga. Znam da Pirlo neće igrati i to im je hendikep, ali nas ne smije zavarati njegov izostanak. Ne znam ima li Hrvatska individualno bolje girače, pričam samo o svojoj ekipi i ne pada mi na pamet ulaziti u uspoređivanja."

Sudac utakmice bit će Bjorn Kuipers, Nizozemac koji je u uzvratu doigravanja za SP u Brazilu na Maksimiru protiv Islanda isključio Marija Mandžukića: "On je sjajan sudac, i tu je utakmicu također sudio sjajno. Dobar je izbor za obje strane."

IZBORNIK NIKO KOVAČ DAO JE EKSKLUZIVNO ZA NOVU TV INTERVJU KOJEG MOŽETE POGLEDATI U DNEVNIKU, OD 19:15.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider