Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor na dvije godine

Sve za EURO: Legendarni Islanđanin se ne predaje

I u 38. godini pronašao je klub gdje nastavlja s karijerom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši napadač Chelseaja i Barcelone, Islanđanin Eidur Gudjohnsen, karijeru nastavlja u redovima norveškog prvaka Moldea.

Gudjohnsen je za Molde potpisao ugovor na dvije godine, a u Norvešku dolazi iz kineskog Shijiazhuang Ever Brighta čiji je dres nosio posljednjih šest mjeseci.

Islandski napadač se vratio u Europu kako bi bio na oku izbornika Larsa Lagerbacka uoči Europskog prvenstva u Francuskoj na kojem će Island igrati u skupini F zajedno s Portugalom, Austrijom i Mađarskom.

"Sretan sam što ću karijeru nastaviti u ozbiljnom klubu kao što je Molde. Želim pomoći svojim znanjem i iskustvom", kazao je 37-godišnji islandski napadač. Gudjohnsen je karijeru započeo u Valuru, a igrao je i za PSV, Bolton, Chelsea, Monaco, Barcelonu, Tottenham, Stoke, Fulham, AEK, Club Brugge... Za islandsku reprezentaciju je odigrao 84 utakmica i postigao 25 golova.

Molde je ove sezone zapeo u 3. pretkolu Lige prvaka izgubivši od zagrebačkog Dinama, no norveški sastav je potom kroz Europa ligu osigurao europsko proljeće. U šesnaestini finala igrat će protiv Seville.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider