Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu li proći skupinu?

Egipatski popis radnog naziva "Salah & co": Evo koga još imaju uz čudesnog Faraona

Prvi put nakon 1990. godine i smotre u Italiji Egipćani će zaigrati na Svjetskom prvenstvu.

Reprezentacija Egipta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Popis igrača za nadolazeće Svjetsko prvenstvo objavila je i reprezentacija Egipta.

Njihov je izbornik dobro poznati Hector Cuper, pod čijim je vodstvom Valencia žarila i palila prije 20-ak godina, plasiravši se dvaput zaredom u finale Lige prvaka (2000. izgubili od Reala, 2001. od Bayerna).

Argentinski stručnjak objavio je popis s 29 igrača, a još je šest igrača na B popisu i upast će na glavni ako bude ozljeda.

Prva je zvijezda Egipta fenomenalni Mohamed Salah koji je odigrao sezonu života i najzaslužniji je za Liverpoolov plasman u finale Lige prvaka. Tu je još nekolicina igrača koji igraju na Otoku.

Egipatski vratar i kapetan reprezentacije Essam El-Hadary u siječnju je zagazio u 46. godinu života i u Rusiji bi trebao srušiti rekord Faryda Mondragona koji je sa 43 godine branio za Kolumbiju na smotri u Brazilu.

Egipat je smješten u skupinu A, u kojoj će mu protivnici biti Urugvaj, Rusija i Saudijska Arabija.

Preliminarni popis Egipćana za SP:

VRATARI: Essam El-Hadary (Al Taawoun), Mohamed El-Shenawy (Al Ahly), Sherif Ekramy (Al Ahly), Mohamed Awad (Ismaily)

BRANIČI: Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Ali Gabr (West Bromwich Albion), Karim Hafez (Lens), Amro Tarek (Orlando City), Omar Gaber (Los Angeles FC), Ahmed Fathy (Al Ahli), Mohamed Abdel-Shafy (Al Fateh), Samir Saad (Al Ahli), Mahmoud Hamdy (Zamalek)

VEZNJACI: Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Abdel Aziz (Zamalek), Trezeguet (Kasimpasa), Shikabala (Al Raed), Abdallah Said (KuPS Kuopio), Sam Morsy (Wigan), Mohamed Elneny (Arsenal), Kahraba (Al Ittihad), Ramadan Sobhi (Stoke City), Amr Warda (Atromitos)

KRILA/NAPADAČI: Mohamed Salah (Liverpool), Kouka (Braga), Ahmed Gomaa (Al Masry), Marwan Mohsen (Al Alhy)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider