Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treba im repriza

Dvostruki motiv za osvetu: Leicester sanja čudo protiv Atletica

Aktualni prvaci Engleske s velikom željom ulaze u uzvrat četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leicester u revanšu četvrtfinala Lige prvaka dočekuje Atletico Madrid i za prolaz mu treba pobjeda od 2:0 - rezultat kojim je već eliminirao jednog španjolskog predstavnika (Sevillu) za sami plasman u četvrtfinale.

Hoće li Leicester ispisati novu stranicu klupske povijesti ili će Atletico napraviti novi korak prema osvajanju Lige prvaka kojem su bili blizu 2014. i 2016. kada su igrali finale, ostaje nam za vidjeti ovog utorka (20:45 na stadionu King Power).

Ono što je sigurno jest da će Lisice biti silno motivirane zbog događaja otprije tjedan dana, ali i onog što se desilo prije 20 godina.

Naime, Atletico u Englesku sa sobom nosi prednost od 1:0 ostvarenu iz poklonjenog jedanaesterca. Švedski arbitar Jonas Eriksson prekršaj Albrightona na Griezmannu koji se dogodio izvan šesnaesterca "uvukao" je u kazneni prostor Engleza i dosudio najstrožu kaznu iz koje je francuski napadač zabio pobjednički gol.

Bio je to nastavak Leicesterove nesretne priče o sucima i Atleticu jer 1997. godine u prvom kolu Kupa UEFA, u uzvratnoj utakmici (u prvoj je Atletico slavio s 2:1) je francuski sudac Remi Harrel svojim odlukama ubio Leicesteru nadu da mogu prirediti senzaciju i proći dalje.

Trener Lisica Craig Shakespeare u najavi dvoboja rekao je kako je svjestan da njegovu momčad čeka iznimno težak zadatak.

"Morat ćemo zaigrati otvorenije, a Atletico je možda i najopasniji iz kontri i polukontri. Najvažnije je da smo 'živi'. Znamo što nas čeka i što moramo učiniti kako bi se plasirali u polufinale", optimistično je poručio Shakespeare.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider