Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šifra: Kruno Jurčić

Dvostruka mjerila u Maksimiru: Može li Brat uopće biti kriv?

Ne tako davno u Maksimiru su vrijedili neki drugi kriteriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Mamić još uvijek je trener Dinama! Da, to je vijest, odnosno trebala bi biti, barem ako je suditi prema dosadašnjim iskustvima noćnih smjena u Dinamu (šifra: Kruno Jurčić).

Mamić i Modri u šoku: Ne bojim se reakcije uprave, oni će svoje odlučiti!

Suštinski problem Dinama: Uz tu pogrešku i Mourinho bi malo vrijedio!

Jurčić nije jedini koji je dobio otkaz istu večer nakon ispadanja iz Lige prvaka na domaćem terenu, ali je najrecentniji takav slučaj koji može poslužiti kao primjer za usporedbu sa sadašnjim šefom stručnog stožera.

Prošlog ljeta Dinamo je također pokušao ući u Ligu prvaka. Stigli su Soudani, Junior Fernandes, Ivo Pinto i još neki igrači koji više nisu među Modrima (Migliore, Sare, Sandomierski), Jurčić je zajedno s klupskom vrhuškom najavljivao da je želja ulazak u Ligu prvaka, ali nije uspio. Smijenjen je nakon što je izgubio prvu utakmicu četvrtog pretkola od Austrije Beč u Zagrebu s 0:2. Prethodno je Jurčić uspio proći dva pretkola čime je ostvario automatski bolji rezultat od Zorana Mamića, ali nije niti dobio priliku za uzvrat u Beču nego je na klupu sjeo - Zoran Mamić.

U ovom prijelaznom roku Dinamo je potrošio znatno više nego u ljeto 2013. Dovedeni su Eduardo, Sigali, Machado, Goncalo Santos, Andrijašević, Pjaca, Wilson Eduardo... Stvorila se momčad kojoj se po tko zna koji put tepalo, potajno se priželjkivao i ulazak u najelitnije klupsko natjecanje svijeta, ali za još za vrijeme priprema dalo se dosta toga iščitati iz izjava Zdravka Mamića.

"Neće bit smak svijeta ako ne uđemo u Ligu prvaka, glavni cilj je Europa liga", govorio je gazda Dinama i hrvatskog nogometa davši time u startu veliki kredit mlađem bratu.

Nakon što je Dinamo ove srijede ispao od pet puta jeftinije (izvor Transfermarkt) momčadi, u ranijoj fazi natjecanja nego što je to bilo lani s Jurčićem na klupi, Zdravko Mamić je, između ostalog, poručio: "Nogomet se vratio u Zagreb!"

U prijevodu, Zoran Mamić, iako je polučio nemjerljivo lošiji rezultat nego Jurčić 2013., ostaje trener Modrih. Minimalno do nekog novog Aalborga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider