Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Suštinski problem Dinama: Uz tu grešku i Mourinho bi malo vrijedio!

Kad se izgubi, s Maksimira trube kako treba vremena da se momčad uigra, a onda opet godinu dana kasnije naprave istu pogrešku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad se previše oslanjate na sreću i jednog igrača, onda to obično tako završi.

Dinamo propustio ogromnu šansu: Drugi rezultati išli im na ruku!

Mamić i Modri u šoku: Ne bojim se reakcije uprave, oni će svoje odlučiti!

ŠOK na Maksimiru: Nokautirani DINAMO bez Lige prvaka! 

Soudani ovaj put nije uspio golom otvoriti protivnika, a Fortuna je odlučila promijeniti adresu. Na tu mogućnost smo upozorili nakon utakmice u Danskoj. Dinamo je izgubio u Zagrebu na sličan način kako je pobijedio u Aalborgu. Danci su na Maksimiru jednostavno imali više sreće. Fortuna je odigrala presudnu ulogu, jer ni jedna ni druga momčad nemaju dostatnog znanja da bi na znanje izvukli utakmicu.

A znati znači zabiti pogodak iz izglednih šansi, a obje momčadi su ih podosta zapucale u dvije utakmice, što sugerira da u ovakvim, izjednačenim dvobojima zabijaju uglavnom uz obilatu dozu sreće. Promaše 'nemoguće' pa im upadne eurogol ili obratno. Što drugo nego sreća?

Kako god, Dinamo opet nije uspio ući u Ligu prvaka, u biti ništa novo. Zapravo, nešto je ipak novo – trener će vjerojatno 'preživjeti' ovu rezultatsku kalvariju. Nismo sigurni da bi Jurčić, Ivanković ili Čačić 'ugledali zoru' da im se ovo dogodilo. Malo je onih koji neće reći da će Zoran Mamić ostati trener samo iz jednog razloga. Taj razlog svi znaju.

Suštinski problem nije trener 

Međutim, možda je najbolje da Zoran ipak ostane trener pa makar samo iz tog razloga. Jer, konačno se treba prestati s praksom mijenjanja trenera nakon jednog poraza ma kako taj poraz bio bolan. Ako će Zdravko Mamić „poštedjeti“ brata samo zato što mu je brat, bit će to dovoljan razlog za pozitivnu prekretnicu. Iako je jasno da bi bilo dobro da Dinamo ima nekog iskusnijeg i priznatijeg stručnjak, trener ipak nije suštinski problem u cijeloj priči. Uostalom, i da smijeni brata, pitanje je koga bi doveo?

Mijenjati Zorana da bi doveli nekog novog Jurčića ili Ivankovića nema nikakvog smisla. Nema smisla ni uništiti jednu karijeru koja je tek počela i mogla bi se razviti u nešto opipljivo. Ali za to treba vremena...

Zdravko Mamić ponavlja istu pogrešku

A što je suštinski problem? U Dinamu nikako da shvate da nema smisla kupovati igrače nekoliko tjedana prije ključnih utakmica. Na Maksimiru iz godine u godinu ponavljaju istu pogrešku. Ili ako želite, Zdravko Mamić ponavlja istu pogrešku. Mora mu se priznati da je stvorio uređen, financijski stabilan klub, najstabilniji na ovim prostorima, velemajstor je za prodaju igrača, u tome je u samom vrhu u europskim okvirima, no do sada nije pokazao da ima dobar 'tajming' za kupovinu igrača.

Kad se izgubi, s Maksimira trube kako treba vremena da se momčad uigra, a onda opet godinu dana kasnije naprave istu pogrešku. I tako ukrug. Nema tog trenera koji može u mjesec dana napraviti neku dobru igru s novim igračima na ključnim mjestima. Zato i nema smisla dovoditi nekog skupog trenera ako mu se neće dati vremena da uklopi nove igrače i napravi igru koja će donijeti rezultat u Europi. I najbolji bi treneri u ovakvim uvjetima ovisili ponajviše o sreći. Tu bi i Mourinho malo vrijedio. 

Dinamo konačno mora promijeniti strategiju

Aalborg je s višestruko jeftinijom momčad bio al pari 'zvjezdanom' Dinamu. Što nam to govori? Već smo nebrojeno puta pisali kako Dinamo konačno mora promijeniti strategiju i pokušati oformiti momčad barem pola godine prije kvalifikacija za Ligu prvaka, najkasnije u zimskom prijelaznom roku. Kad se osvrnemo i vidimo od koga je sve Dinamo gubio u kvalifikacijama posljednjih godina, vidjet ćemo da je uglavnom imao bolje i skuplje igrače ali suparnici su imali uigraniju momčad. Kod nekih stvari ne treba izmišljati toplu vodu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider