Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danci idu dalje

ŠOK na Maksimiru: Nokautirani DINAMO bez Lige prvaka!

Dinamo u kojeg je ovog ljeta uloženo 10-ak milijuna eura neće igrati u Ligi prvaka.

Dinamo je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka doživio šok - Aalborg je na Maksimiru slavio 2:0 i s ukupnih 2:1 prošao u play-off (četvrto pretkolo) Lige prvaka.

Brojni skupi igrači sletjeli su ovog ljeta u Maksimirsku 128, u odštete i ugovore novih igrača uloženo je više od 10 milijuna eura, a iako su iz Dinama znali reći kako Liga prvaka nije imperativ, nema sumnje da je ovo velik i bolan udarac ambicijama Modrih.

Bila je to klasična Dinamova europska utakmica u kojoj je hrvatski prvak na svom stadionu prosuo sve dobro urađeno u prvom dvoboju. Dinamo je protiv Aalborga propustio veliki broj prilika, a na drugoj strani junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Anders Jacobsen koji je pogodio u 36. i 85. minuti za pobjedu. Dinamu ipak ostaje nada za jesen u Europi jer će igrati u 4. pretkolu Europa lige, a protivnika u dvoboju za plasman u skupinu tog natjecanja saznat će nakon ždrijeba u petak.

Dinamo je dominirao u prvom dijelu, u kojem su prilike propustili Brozović i Machado, a Danci su poveli iz svoje prve ozbiljnije akcije na utakmici. Igrači Aalborga su odigrali klasičan protunapad nakon kojeg Jacobsenu nije bilo teško pogoditi Dinamovu mrežu.

Drugo poluvrijeme započelo je velikom prilikom Petersena u 51. minuti, a devet minuta kasnije opasni udarac Čopa brani danski vratar Larsen. Machado je u 63. minuti pucao iskosa s desetak metara pored vrata, a reviju promašaja igrača Dinama nastavio je Soudani pet minuta kasnije. Te promašaje je umalo kaznio u 70. minuti strijelac Jacobsen, čiji je udarac iz blizine prohujao malo pokraj vrata Eduarda. Nakon akcije Čopa u 84. minuti Pjaca je bio sam ispred Larsena, a veliku šansu upropastio je lošim šutom.

Tko je glavni krivac za ispadanje Dinama od Aalborga?

Ukupno glasova:

Kazna je stigla odmah, Danci su odigrali novi protunapad, a junak dvoboja Jacobsen je iskosa s desetak metara iznenadio Eduarda za vodstvo gostiju od 2:0 i kraj nada Dinama za plasman u Ligu prvaka.

Pred oko 5000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Aranovskij iz Ukrajine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider