Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bio je simbol cijelog Splita"

Dvorana pretijesna za sve nazočne: Održana komemoracija za Špacu

Hajduk se oprostio od svog legendarnog trenera...

Komemoracija za Špacu (Foto: Miro Gabela/hajduk.hr) (Foto: Miro Gabela/hajduk.hr)

Na Poljudu je održana komemoracija za preminulog trenera Hajduka Stanka Poklepovića, a u kino-dvorani poljudskog stadiona nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su došli iskazati sućut obitelji legendarnog Špace.

Bili su tu njegovi nekadašnji suigrači iz igračke karijere, zatim brojni nogometaši koje je odgojio i podigao, prijatelji, suradnici, Hajdukovi treneri i članovi Nadzornog odbora.

Stigli su i izbornik Zlatko Dalić, HNS-ov direktor natjecanja, infrastrukture i nogometnog razvoja Marijan Kustić te ministar obrane Republike Damir Krstičević.

Okupljenima se obratio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

"Dopala me teška dužnost govoriti u ime Grada Splita na oproštaju od čovjeka koji je simbol ovog grada, ne samo Hajduka, jer šjor Stanko je bio simbol cijelog Splita. Teško je ne izraziti svoje osobne osjećaje koje dijelim sa svima vama. Što je šjor Stanko svima nama? Tražeći odgovore na ovo pitanje ćemo zapravo dati najbolju sliku o njemu kao o vrhunskom čovjeku koji je uvijek davao cijelog sebe, koji nikada nije odustajao od svog cilja, koji nikada nije odustajao od svog Hajduka, što je nebrojeno puta iskazao kroz ljubav koju je dijelio sa svima nama", istaknuo je Krstulović Opara.

"To je čovjek koji i kada su ga odbacivali nikada nije rekao jednu grubu riječ nego je bio pun hvale i ponosa na ono što je napravio. Koja je pouka šjor Stanka? Viteštvo, poštenje i kultura! On je okupio danas u ovom salonu ljude koji dugo nisu bili na Poljudu i sve one koji bi češće trebali biti ovdje i učiti o poniznosti i vedrini koju je dijelio s nama. Volio bih da o šjor Stanku u budućnosti razmišljamo upravo na taj način jer to je ono što će ga učiniti vječnim u našoj memoriji, u Hajduku i gradu Splitu", poželio je splitski gradonačelnik.

Pogreb Stanka Poklepovića održat će se u petak s početkom u 14:00 na mjesnom groblju u Milni na Braču, a ispraćaj sa splitskog groblja Lovrinac održat će se od 9:00 do 10:00. Polazak trajekta za Brač je u 11:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider