Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još samo jedno

Dva iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu prvaka: Dinamo nositelj u play-offu?!

Odigrane su još dvije uzvratne utakmice drugog pretkola najjačeg klupskog natjecanja svijeta.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osim zagrebačkog Dinama, koji je remizirao s Hapoelom u Beer Shevi, plasman u treće pretkolo Lige prvaka izborili su i makedonska Škendija i slovački Spartak Trnava.

Oba ta sastava prošli su kao nenositelji, izbacivši favorizirane suparnike. Škendija je odigrala 0:0 protiv Šerifa u Moldaviji što joj je bilo dovoljno za prolaz jer je u prvom susretu kod kuće slavila s 1:0.

U kasnijem večernjem terminu u utorak je prvak Slovačke Spartak Trnava je kao domaćin poražen od poljske Legije s 0:1, ali je zahvaljujući trijumfu u prvoj utakmici u Varšavi od 2:0 prošao dalje.

To ispadanje Legije mogao bi se pokazati kao pravi bingo za hrvatskog prvaka. U prijevodu, Dinamo bi mogao imati status nositelja u ždrijebu play-offa koji se održava ovog ponedjeljka.

Prvi preduvjet za to jest da kazahstanska Astana ove srijede obrani prednost od 2:1 protiv danskog Midtjyllanda i osigura sraz s Modrima u trećem pretkolu. Naime, budući da se ždrijeb play-offa održava prije nego li budu odigrane utakmice trećeg pretkola, među kuglicama će se naći pobjednici parova. Primjerice, pobjednik para Astana - Dinamo protiv nekog drugog pobjednika para.

Astana ima koeficijent 21.750 i ovim ispadanjem Legije se pomaknula jedan korak bliže tome da bude nositelj u play-offu Lige prvaka. Da bi to zaista i postala (a automatski i Dinamo ukoliko ju eliminira) potrebno joj je da u srijedu ili Ludogorec ispadne u gostima kod Videotona (u prvoj utakmici je u Bugarskoj bilo 0:0) ili Celtic u gostima kod Rosenborga (u prvoj utakmici Škoti su kod kuće slavili s 3:1).

Dakle, ako Astana prođe, pa ili Ludogorec ili Celtic ispadnu, eto Modrima prilike da eliminacijom Kazahstanaca dođu u predvorje raja...

Samo je jedna liga važna. Zato gledaj sve utakmice Lige prvaka, od sada samo na Vip i B.net TV-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider