Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neuspjeh na Copi

Brazilci po drugi put potjerali Dungu

Kao izborniku mu nije išlo ni približno dobro kao igraču Brazila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilska nogometna konfederacija otpustila je Dungu s dužnosti izbornika nakon što je reprezentacija natjecanje na ovogodišnjoj jubilarnoj Copa Americi završila ispadanjem već u natjecanju po skupinama.

Brazil je remizirao 0:0 s Ekvadorom, pa pobijedio Haiti sa 7:1, no u 3. kolu u nedjelju je izgubio sa 0:1 od Perua i tako pao na treće mjesto na ljestvici, te ispao već nakon natjecanja po skupinama na Copa Americi po prvi put nakon 1987. godine.

"Brazilska nogometna konfederacija u utorak je odlučila razriješiti tehničku komisiju reprezentacije. Koordinator reprezentacija Gilmar Rinaldi, izbornik Dunga i čitav stručni stožer će napustiti svoje dužnosti. Savez je započeo proces izbora nove tehničke komisije", objavio je CBF.

Dunga, koji je kao igrač bio kapetan brazilske reprezentacije koja je u SAD-u 1994. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, je tako završio sa svojim drugim mandatom na dužnosti izbornika.

Došao isprati jednu sramotu pa režirao drugu

Prvi mandat trajao mu je od 2006. do 2010. godine, dok je u drugom pokušaju ostao duplo manje vremena. Na izborničku klupu sjeo je umjesto Luiza Felipea Scolarija nakon prošlog SP-a tijekom kojega je Brazil kao domaćin ponižen sa 1:7 od Njemačke u polufinalu.

Kao najveći kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji trener Corinthiansa Tite. On je s tim klubom osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine, a 2012. je osvojio i Copu Libertadores, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Novi brazilski izbornik imat će i zadatak voditi reprezentaciju na skorašnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5.-21. kolovoza).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider