Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strijelac ustraje u laži

Skandalozno: Brazilci odlaze s Cope nakon prevare stoljeća!

Apsolutni šok priredili su nogometaši Perua u susretu 3. kola Copa Americe...

Na skandalozan je način, po tek drugi put u svojoj povijesti nastupanja na Copa Americi, Brazil ispao u grupnoj fazi natjecanja. Peru je u odlučujućoj utakmici za prolaz skupine po prvi put u 30 godina slavio s minimalnih 1:0, no Raul Ruidiaza jedini je pogodak na utakmici postigao rukom!

Igrala se 75. minuta susreta i Peruanci su lijepo kombinirali na desnoj strani svog napada. Andy Polo probio je u šesnaesterac, zavrnuo poluvisoku loptu na peterac, gdje ju je Ruidiaz rukom poslao u gol.

Sramotni strijelac ne želi priznati igranje rukom

Svi su vidjeli što se dogodilo, svi osim suca. Ruka čak nije bila ni blizu tijela u trenutku kada je lopta u nju udarila, već 20-ak centimetara iza njega. To se najbolje vidi na snimci iz zraka. Sudac je bio Andrés Cunha, ugledni urugvajski sudac koji vodi derbije u domaćem prvenstvu.

Strijelac kontroverznog pogotka Ruidiaz tvrdi pak da nema ništa spornog kod njegovog 'zlatnog' gola.

"Ne razumijem zašto se stvara toliko kontroverze oko ničega. Lopta me pogodila u bedro, a ne u ruku. Drago mi je da je sudac to prepoznao i priznao pogodak", rekao je Peruanac, koji si je najprije namjerno spustio loptu rukom i tek je onda s bedrom poslao u gol.

Prekid nakon pogotka trajao je najmanje pet minuta, no sve žalbe Brazilaca i konzultacije između sudaca bile su uzaludne. Cunha je čak kominicirao i s nekim preko radio veze, pretpostavlja se s nekim tko je gledao ponovljenu snimku, no svejedno je nakon toga pokazao prstom na centar.

"Ovo je nevjerojatno. Ne možemo ni ja ni moji igrači popraviti ovo što se dogodilo. Ne možemo natjerati suca da vidi nešto što nije želio. S kime je komunicirao? Sve je jako čudno i sumnjivo", pričao je izbornik Brazila Dunga nakon utakmice.

Argentinci likuju: 'Božja ruka'

Peruu je priznat pogodak, a peterostruki prvaci svijeta i peterostruki osvajači ovog natjecanja nisu uspjeli do kraja zabiti pogodak za četvrtfinale.

Poraz na ovakav način i ispadanje s Cope najviše je obradovalo Argentince koji su preko naslovnice najpoznatijeg sportskog portala 'raspalili' naslov "božja ruka". Razlog je Copa America 1995. godine...

Brazil i Argentina igrali su u četvrtfinalu spomenute godine i 'gaučosi' su imali prednost 2:1. Međutim, Tulio je tada u 81. minuti utakmice rukom zabio za 2:2, nakon čega je Brazil prošao dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Zanimljivo da upravo Argentinci imaju obraza govoriti o 'božjoj ruci' s obzirom da su u polufinale Svjetskog prvenstva 1986. godine prošli zahvaljujući pogotku Maradone koji je zabio rukom.

Olimpijske igre u Brazilu su pred vratima, a reprezentacija djeluje lošije nego ikad prije. Trenutno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine drži tek šesto mjesto, koje ne vodi u Rusiju, a sada su se već u grupi oprostili od nastupa na 100. Copa Americi. Brazil očito pod Dungom ne igra svoj najbolji nogomet.

"Ne bojim se otkaza. Bojim se jedino smrti. Ovo je posao kao i svaki drugi", rekao je Dunga.

Brazilu je bio potreban bod u zadnjoj utakmici i bio je bolji nakon uvodnih 45 minuta. Međutim, pogodak je izostao. Peru je u samoj završnici krenuo na sve ili ništa, te u konačnici s prvog mjesta odlazi u četvrtfinale gdje ga čeka domaćin SAD.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider