Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovce za šišanje"

Šuker: Želimo više novca od Države, nogomet je najbolji segmet hrvatskog sporta

U Svetom Martinu na Muri održan je drugi Sabor hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza na vrlo je emotivan način zaključio drugi Sabor hrvatskog nogometa. Žalosti ga odnos države prema nogometu.

"Prioritet Saveza je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Prioritet Saveza je da dobije više od Države od milijun i 800 tisuća kuna. Prioritet je Saveza, sa svim članicama, da više dobijemo od milijarde kuna koje se slijevaju u državni proračun da se vrati sportu", nabrajao je Davor Šuker.

Šuker: Nitko nam neće pomoći osim nas samih

"Na kraju smo i neke ovce: ovce smo za šišanje. Nadam se da će se prepoznati pravi sportski djelatnici i da se nećemo umoriti u pomaganju nogometu. Pa nismo mi krivi što sva djeca u svijetu igraju nogomet", rekao je Šuker i zaključio:

"Nitko nam neće pomoći u Republici Hrvatskoj osim samih nas. Zar je teško priznati da je nogomet najbolji segment hrvatskog sporta", zapitao se predsjednik HNS-a.

Sabor hrvatskog nogometa bio je dobra prigoda da priupitamo predsjednika Šukera vezano i uz neka goruća pitanja poput fizičkog napada na suca Marića, ali on je rekao da se to njega ne tiče, da za takvo što priupitamo policiju. No, bez obzira na to bilo je tu zanimljivih radionica poput one vezane uz Arbitražni sud.

Važna promjena pomogla nogometašima

Radi se o Sudu koji rješava sporove između klubova i igrača i igra važnu ulogu u životima nogometaša. Njega vodi sudac Ivica Veselić.

"U ovih 10-ak godina, presudili smo gotovo preko 6 milijuna eura i to su ogromni iznosi koje smo presudili. U pravili su tužitelji bili igrači i manje treneri", izjavio je Veselić, sudac Arbitražnog suda pri HNS-u.

HNS je prije nekoliko sezona uveo važnu promjenu koja je bila od velike pomoći nogometašima.

"Ukoliko igračima nije isplaćeno tri plaće, može tražiti jednostrani raskid ugovora. Toga do sada nije bilo, tako da je ta izmjena pravilnika izvanredna."

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić pak izvjestio je o radu Disciplinske komisije i istaknuo kako je njezin rad neovisan od bilo kakvih interesa, te poručio kako će odluku o eventualnim kaznama s Jadranskog derbija Rijeke i Hajduka objaviti do srijede u podne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider