Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teškom mukom slavili

Drama u Istri: Dinamo nakon penala u četvrtfinalu Kupa!

Jedanaesterci su odlučili o šestom sudioniku četvrtfinalu Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je izborio četvrtfinale Kupa eliminiravši Novigrad u osmini finala. Modri su na penale slavili s 3:2 i priključili se Hajduku, Osijeku, Inter Zaprešiću, Lokomotivi i Rudešu koji se prvi plasirao među osam najboljih.

Nakon što u 90 minuta, pa onda i u produžecima nije bilo golova, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su više znanja, koncentracije i sreće imali gosti. Od 10 udaraca s bijele točke čak pet su bili promašaji, a zanimljivo je kako niti jednog nisu obranili vratari - četiri puta je lopta otišla preko gola, a Dani Olmo je pogodio stativu.

Zagorac spašavao Modre

Unatoč velikoj premoći vodeća momčad HNL-a nije uspjela tijekom 90 minuta i produžetaka niti jednom pogoditi mrežu domaćeg vratara Kristijana Boglića. Loš travnjak sigurno je manje odgovarao nogometašima Dinama koji su stvorili nekoliko izglednih prigoda, ali i domaćini su imali svoje šanse.

Najbolju je imao u 79. minuti Pilj, koji je izašao sam pred Dinamova vratara Danijela Zagorca, ali je poslao loptu iznad gola. Također, u produžecima, u 108 minuti, vratar Dinama je sjajnom intervencijom skrenuo udarac Belakovića i time spriječio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Kupa.

Ždrijeb četvrtfinala je 8. studenog, a preostala dva sudionika te faze saznat ćemo nakon utakmica Cibalia - Istra 1961 i Gorica - Rijeka.

Penali:

Soudani - 0:1
Batelić - preko gola
Benković - 0:2
Burić - 1:2
Knežević - preko gola
Pilj - preko gola
Lešković - 1:3
Smirnov - 2:3
Olmo - stativa
Živković - preko gola

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider