Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve već bilo dogovoreno

Velikan srpskog nogometa otkrio: Da nije bilo rata, Šuker bi prešao u Zvezdu

Najbolji srpski nogometaš 20. stoljeća Dragan Džajić je otkrio da je Domovinski rat spriječio transfer Davora Šukera u Crvenu zvezdu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Džajić je u razgovoru za AFP, a povodom 25 godina od osvojenog naslova u Bariju, otkrio da je Domovinski rat spriječio Zvezdu da još dugo vlada europskim nogometom.

''Naslov iz Barija trebao je biti samo početak. Dugo smo stvarali šampionsku momčad, imali smo jasan plan, recimo već dogovoren transfer Davora Šukera. I onda se sve srušilo za jedan dan. Nijedna tvrtka nije izgubila zbog rata koliko Zvezda'', rekao je jedan od najboljih srpskih nogometaša svih vremena.

Prema njegovim riječima, u Zvezdi se nikada nije gledala nacionalnost, samo kvaliteta, a za beogradski klub su tada igrali Makedonac Darko Pančev, Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savičević i Refik Šabanadžović iz BiH.

"Zvezda nikada nije imala problema da dovede Hrvata ili muslimana. Željeli smo samo najbolje. Pobjeda nad Marseilleom trebala je biti početak nove ere. Zvezda je dugo radila da bi stigla na krov Europe, a kada smo uspjeli, država u kojoj smo živjeli je nestala. Nogometaši nisu znali da će se država raspasti. Kada su počeli užasi, ekipa koju smo gradili pet godina kao da se raspala preko noći", rekao je Džajić.

Podsjetimo, Zvezda je 1991. godine pobjedom protiv Marseille u finalu Kupa prvaka osvojila europsku krunu, a momčad je do povijesnog uspjeha vodio Ljupko Petrović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider