Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Radovi u punom jeku

Donosimo detalje: Vinkovci se pripremaju za veliki nogometni spektakl

Nikakvih dilema nema, imat ćemo sjajan završetak klupske nogometne sezone u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale Hrvatskog nogometnog kupa igrat će se 23. svibnja u Vinkovcima na stadionu Cibalije, a bit će to ujedno i posljednja utakmica klupske sezone u Hrvatskoj jer će četiri dana prije toga, u subotu 19. svibnja, biti odigrano i posljednje kolo HNL-a.

U finalu Kupa sastat će se, da spektakl bude potpun, dva najveća hrvatska kluba, Hajduk i Dinamo.

Nakon raspleta polufinalnih dvoboja, u kojima je Hajduk na penale eliminirao Lokomotivu, a Dinamo deklasirao Rijeku u utakmici koju je obilježio sudac Mario Zebec, pojavili su se određeni upitnici vezani uz domaćinstvo finala.

Konkretno, zbog kašnjenja s radovima nije bilo posve sigurno da će se finale igrati u Vinkovcima, a tu je i sigurnosni aspekt, s obzirom da će dvije najveće navijačke skupine u Hrvatskoj, Torcida i Bad Blue Boysi dobrim dijelom putovati istom trasom do Vinkovaca.

I vojska pomaže da sve bude spremno

Međutim, ti upitnici su nestali. Nedavno je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza posjetila Vinkovce, a iz Cibalije su nam otkrili kako radovi dobro napreduju i da će sve biti spremno.

"Radovi su u tijeku i to na tribinama istok i zapad. Konkretnije, trenutno se radi istok stajanje i svečana loža, a ovog četvrtka stiže i 50 pripadnika vojske koji će skidati sve stolice sa zapadne tribine (oko 3.000 komada), čistiti i bojati te pripremati sve za postavljanje novih stolica. Nakon toga stolice se postavljaju i na tribine jug i sjever koje bi trebale biti namijenjene navijačima. Sa tribine zapad skida se trenutna ograda te se postavlja nova, niža ograda", poručuju iz vinkovačkog prvoligaša uz napomenu kako se uskoro mogu očekivati i novosti vezane uz prodaju i distribuciju ulaznica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider