Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Puklo s Abramovičem

Dok Conte lovi pojačanja, Chelsea mu sprema otkaz, a već su našli i nasljednika!?

Bluesi nisu baš najbolje ušli u sezonu, a mediji, jedan njemački i nekoliko engleskih, pišu o velikim promjenama koje ih čekaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza aktualnog prvaka Engleske je prilično turbulentnih mjesec dana, a u tjednima i mjesecima koji dolaze moglo bi biti prilično burno. Oko poraza u prijateljskim utakmicama s Bayernom i Interom krajem srpnja nitko se, logično, ne uzbuđuje previše, već je fokus stavljen na natjecateljske dvoboje, u kojime Bluesi nisu na željeni način otvorili sezonu.

Na penale su od Arsenala izgubili u Community Shieldu, a onda doživjeli i nokaut od Burnleyja na Stamford Bridgeu na otvaranju nove sezone Premierlige. Taj poraz su u završnici dvoboja s dva gola uspjeli ublažiti, a onda i ove nedjelje popraviti krvnu sliku trijumfom na Wembleyju kod Tottenhama.

Slijedi im domaći ogled s Evertonom (nedjelja, 13:30), a nakon toga i završnica prijelaznog roka koja bi mogla biti jako zanimljiva.

Antonio Conte na radaru ima nekoliko imena. Za engleskog reprezentativca Dannyja Drinkwatera spreman je izdvojiti 30 milijuna funti Leicesteru, a za Antonija Candrevu Interu pet milijuna manje.

Drinkwater se i ranije povezivao s prelaskom u Chelsea koji je prije godinu dana "razbio" fantastični Leicesterov šampionski tandem defenzivnih veznjaka Drinkwater - Kante tako što je ovog potonjeg kupio.

Vardy ili Belotti?

Chelsea bi mogao sasvim očerupati Leicester jer Conte želi i Jamieja Vardyja. Doduše, taj posao će uvelike ovisiti o onome kako će proći razgovori oko Andree Belottija s Torinom. Talijani su spustili cijenu za svoju najveću zvijezdu, ali ne previše: traže 80 milijuna funti (87 milijuna eura) što i dalje nitko ne želi platiti pa tako ni Chelsea.

Puno lakše mogao bi ići posao s Interom oko Antonija Candreve. Vrlo dobro krilo Nerazzurra ove zime će proslaviti 31. rođendan i sigurno ne bi imao ništa protiv odlaska na Otok kod trenera kod kojega je bio jedan od nositelja igre u talijanskoj reprezentaciji u periodu između 2014. i 2016. godine. Naravno, ne treba zanemariti niti činjenicu da bi Candreva u Chelseaju imao znatno veću plaću u odnosu na sadašnju u Interu.

Abramovič odabrao Tuchela

Međutim, dok Conte priželjkuje pojačanja, bombastična vijest stiže u vezi njega samog iz - Engleske. Bild javlja kako Chelsea želi da Talijana na klupi naslijedi Thomas Tuchel, bivši trener Borussije Dortmund koji je trenutno bez posla.

Nijemci pišu ono što se u posljednje vrijeme dalo iščitati u pregledima engleskih medija - da su brojne nesuglasice dovele do toga da je jednostavno puklo između Conte i vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča. Razlog su (ne)ulaganje u pojačanja i određena razmimoilaženja u stavovima oko toga kako bi Chelsea trebao izgledati u budućnosti.

Tu do izražaja dolazi glavni Tuchelov forte - odličan rad s mladim igračima i njihovo dovođenje na najvišu razinu. Nijemac je trener koji voli od ne odveć poznatih igrača stvoriti nogometne klase, a takav modus operandi nešto je što pozdravlja i sam Abramovič, kojemu je puna kapa iskrcavanja stotina milijuna eura za igrače od kojih se dobar dio pokaže kao promašaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider