Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čini se kao win-win, ali...

Dogovorili se Inter i Manchester United: Poznati detalji posla koji se dugo čekao

Još jedna ovoljetna transfer trakavica primakla se svome kraju.

Galerija Inter (Foto: AFP)

Samo još liječnički pregled dijeli Alexisa Sancheza od prelaska u Inter.

Čileanski reprezentativac već je dulje vrijeme u drugom planu u Manchester Unitedu pa je čekao kada će se pojaviti klub koji ga je spreman dovesti.

Inter je od početka bio najzainteresiraniji, njihov novi trener Antonio Conte htio je u ovom prijelaznom s Old Trafforda dovesti i Romelua Lukaku i Alexisa Sancheza, a čini se kako će mu obje želje biti ispunjene.

Lukaku je već debitirao za Nerazzurre, predstavio se pogotkom Lecceu na otvaranju Serie A, a uskoro bi se mogao priključiti i Sanchez u vezi kojeg je Inter uspio postići dogovor s Unitedom.

Sanchez je, podsjećamo, najplaćeniji nogometaš Manchester Uniteda, s tjednom plaćom od nevjerojatnih 390.000 funti, što je iznos kojeg Inter ne može plaćati, pa se tražilo kompromisno rješenje u kojem će sve tri strane biti zadovoljne.

Više od pola plaće davat će mu United

Na koncu to izgleda ovako: Sanchez dolazi u Inter na klasičnu posudbu, bez opcije otkupa ugovora na kraju sezone. Dok bude na Giuseppe Meazzi, Nerazzurri će ga plaćati 175.000 funti, a United 215.000 funti.

Time je ispunjen glavni Sanchezov uvjet - da nikome ne da popust nego da i dalje prima 390.000 funti. Inter i Conte su dobili igrača koji im može pomoći u nastojanjima da pokušaju se boriti s Juventusom za Scudetto, a Manchester United se riješio buntovnika u svojim redovima i usput uštedio nekoliko milijuna funti na njegovoj plaći.

Čini se kao dobitna kombinacija za sve, ali pričekajmo da vidimo u kakvom će se izdanju predstaviti Sanchez u dresu Intera...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider