Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok-terapija

Dobro poznato lice stiglo u Varaždin: Ultimativni cilj plasman u 1. HNL

Varaždinci su lani ostali kratki u utrci s Goricom, a ove sezone ništa ne žele prepustiti slučaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pored prvoligaškog, već se dobrano zahuktalo i drugoligaško nadmetanje u kojem vlada neviđena gužva. Prvih pet klubova smješteno je unutar jednog boda, a kao favoriti za plasman u HNL iskristalizirali su se Varaždin, Šibenik i Zadar, s obzirom na to da druge momčadi Dinama, Osijeka i Hajduka ne mogu ići u najviši rang, neovisno o tome kakve rezultate ostvarili.

Varaždinci su i prije početka sezone označeni kao glavni aspiranti za prvo mjesto i izravni plasman među prvoligaše. Na okupu im je ostala glavnina momčadi koja je prošle sezone do samog kraja vodila bitku s Goricom, a kasnije su u razigravanju ostali kratki u dvije bitke s Istrom 1961.

Otkaz Mumleku

S jasno izraženima ambicijama kako ih zanima isključivo prvo mjesto (drugoplasirani iz Druge HNL u razigravanje će s devetoplasiranim prvoligašem), Varaždinci su odlično otvorili sezonu, ali su u posljednja tri kola uzeli samo jedan bod, a u kombinaciji s ne baš gledljivom igrom ceh je platio trener Miljenko Mumlek.

Za njegova nasljednika doveden je Branko Karačić, 58-godišnji Vinkovčanin, koji je između ostalih trenirao Marsoniju, Osijek, Slaven Belupo, Cibaliju i Šibenik, s kojim je 2010. igrao povijesno finale Kupa. Zanimljivo, sami plasman u to finale Karačić je izborio upravo na današnjem stadionu Varaždina, protiv nekadašnjeg Varteksa.

Karačić je na predstavljanju naglasio da zna zbog čega je doveden.

Zanimljivih 10-ak dana

"Na svojoj sam koži doživio puno puta ovakve stvari. Došao sam iz vjere, jer poznajem ljude koji vode NK Varaždin i nisam ni trenutka dvojio tu odgovornost s onim zajedničkim ciljem da se plasiramo u 1. HNL."

Karačić neće imati puno posla za nekakvu prilagodbu. Već ovog petka čeka ga susjedski derbi i gostovanje u Čakovcu kod Međimurja, potom u srijedu 31. listopada dočekuju Rijeku u osmini finala Kupa, a tri dana kasnije i Hrvatski dragovoljac u prvenstvenom ogledu. Tih 10-ak dana umnogome će usmjeriti daljnji tijek sezone...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider