Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije baš logično, ha?

Dobio dva otkaza u pet mjeseci, pa onda i ponudu koja se (ne) odbija

Čini se kako neće dugo morati tražiti novi posao nakon dva neuspjeha.

Julen Lopetegui (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije manje od pola godine Julen Lopetegui imao je prilično komfornu situaciju. Bio je izbornik Španjolske koja se pod njegovim vodstvom lakoćom plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je trebao udariti završni pečat i ostvariti pravi rezultat s Furijom.

A onda se samo jednim potpisom sve iz temelja promijenilo. Dva dana prije početka SP-a objavljeno je kako će upravo Lopetegui naslijediti Zinedinea Zidanea u Real Madridu.

Španjolski nogometni savez promptno je reagirao, proglasili su taj čin izdajom i Lopetegui je dobio otkaz.

Katastrofalan učinak s Realom

Posvetio se nakon toga poslu u Realu. Rezultati koje je ostvario bili su katastrofalni (u 14 utakmica u svim natjecanjima po šest pobjeda i poraza uz dva remija) i Kraljevski klub ga je potjerao, presudio mu je debakl u El Clasicu.

Od tada je bez posla, ali čini se da neće dugo biti.

Naime, vodstvo Američkog nogometnog saveza (USSF) ponudilo mu je da preuzme njihovu reprezentaciju koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doživjela pravu katastrofu i nije se uspjela plasirati u Rusiju.

Amerikanci su već 12 mjeseci bez izbornika, tragaju za nasljednikom Brucea Arene koji je podnio ostavku nakon poraza od Trinidada i Tobaga u posljednjem kolu kvalifikacija.

U veljači ih očekuje prijateljska utakmica s Kostarikom u San Joseu, a u lipnju ogled s Japanom u San Diegu, kao generalka za Gold Cup - kontinentalno prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike. Tamo bi ih mogao povesti Lopetegui, ako ostane na klupi dotad...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider