Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZZD: Žele skrenuti priču

Dioničko društvo Dinamo: Reustroj kluba ili nešto drugo?

Dinamo vjerojatno kreće u privatizaciju! U Maksimira su otvorili mogućnost reogranizacije u kojoj bi Dinamo postao dioničko društvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priprema tog projekta tek je počela, a o modelu privatizacije trebalo bi se više znati kroz koji tjedan. I dok iz maksimirskog kluba nisu bili spremni na komentar, protivnici sadašnje Uprave poručuju: "ova Uprava nema legitimitet, a pričom o privatizaciji skriva nepoštivanje odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta."

Odluka o mogućoj privatizaciji Dinama donesena je na Izvršnom odboru u ponedjeljak, a već za nekoliko tjedana trebali bi uslijediti prvi konkretniji potezi. No, kakav bi točno bio plan te privatizacije, tko bi bio taj privatni investitor, bi li to možda mogla biti samostalno obitelj Mamić, te kakvu bi ulogu u svemu tome trebali imati Grad Zagreb i sami navijači, u Dinamu danas nitko nije želio komentirati.

'Dinamo nije proveo odluku Ministarstva'

S druge strane, iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo poručuju kako su i očekivali ovakvu priču iz Dinama jer, kažu, zapravo žele prikriti nešto što nisu napravili: "Tako je, smatramo da klub jednostavno pokušava skrenuti priču sa inspekcijskog rješenja na priču o privatizaciji čisto da se ne bi govorilo o nalazu inspekcije", tvrdi Juraj Šišić.

Iz ZZD-a tvrde kako ova Uprava nema legitimitet i da bez odluke svih članova ne može donositi nikakve odluke. Upravo zbog toga podsjećaju na odluke najviše meritorne institucije - Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta - iz srpnja ove godine. Tada je, kažu, Dinamu naloženo nekoliko stvari: "Dinamo je trebao sazvati skupštinu svih članova kluba, raspisati izbore i provesti jednostavno odluku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da svi članovi kluba imaju pravo birati što je po zakonu o udrugama", prenosi Šišić stav ZZD-a.

Novi Zakon o udrugama okidač za privatizaciju?

A rok za provođenje promjena istekao je, slučajno ili ne, baš u ponedjeljak. Ostaje pitanje tko će željeti uložiti kapital u klub koji nema adekvatan stadion, a tribine na utakmicama zjape prazne.

Oponenti sadašnje Uprave mišljenja su da su najavljene promjene uzrokovane nadolazećim novim Zakonom o udrugama i neprofitnim organizacijama. U svakom slučaju, Dinamo se očito nalazi na raskrižju, a navijači se nadaju da će odabrani put vratiti ljude na tribine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider