Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mutu i kompanija

VIDEO: Evo što večeras očekuje Dinamo na vrućem terenu u Ploiestiju!

U 19.15 Dinamo gostuje u Ploiestiju kod Petrolula s kojim se bori za ulazak u skupine Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je kao nositelj u ždrijebu play-offa Europske lige izvukao Petrolul iz Ploiestija. Reakcija onih manje upućenih bila je 'plitak potok', no ubrzo je većina shvatila kako se radi o sjajnoj momčadi koja je jedna od najboljih u rumunjskoj ligi.

Ne radi se o supermomčadi, ali podcjenjivanje Rumunja bila bi velika pogreška. Sumnjamo da je takvo išta na pameti Dinamovih nogometaša, jer već su od njih izgubili ove godine na pripremama u Murskoj Soboti. Sam Zoran Mamić je s velikim poštovanjem govorio o protivniku dan uoči utakmice, ali i poručio kako Dinamo neće 'spustiti gaće' u Ploiestiju.

Modre će večeras dočekati krcati mali stadion s 15 tisuća bučnih navijača. Bit će to pravi test za Modre jer Petrolul je izrazito napadačka momčad.

Predvodi je kapetan Adrian Mutu, preporođen ove sezone u kojoj njegov novi klub ima tri pobjede u prvenstvu i remi s Rapidom. Trenutno su druga momčad prvenstva, iza Steaue, a iz Europe su izbacili prošlogodišnjeg člana Lige prvaka, češku Viktoriju Plzen pregazivši je u gostima s 4:1.

Mutu igra na lijevoj strani veznog reda, no možda najopasniji igrač im je Portugalac Filipe Teixeira koji drži desnu stranu. U špici je pak najbolji strijelac, robusni Nigerijac koji igra za Izrael Toto Tamuz, a sve akcije kreću od Španjolca Pabla de Lucasa. Rumunji su ofenzivno jaki na bokovima gdje je lijevo Francuz Jean-Alain Fanchone, a desno Rumunj Dean Beta.

No, zato su slabiji i defanzivi, uostalom baš kao i Dinamo. Zato bi večeras mogli vidjeti golove s obje strane. Nadamo se kako će Modri napraviti dobru zalihu za uzvrat na Maksimiru. Za to će biti zaduženi Duje Čop, Soudani te Wilson Eduardo koji bi prema najavama trebao startati na desnom krilu.

Ovaj susret ne bi trebao odlučiti konačnog pobjednika u bitci za Europsku ligu, ali bi mogao uvelike usmjeriti jednu ili drugu momčad u tom pravcu. Modri moraju izdržati pritisak domaćih navijača koji guraju ovu napadačku momčad prema pobjedama. S druge strane to otvara šansu za brzi protuudar, a sigurno da ćemo ih vidjeti od strane Dinamovih napadača.

Vjerojatni sastavi:

Petrolul: Pecanha – Beta, Hoban, Alves, Fanchone – Mustivar, De Lucas – Teixeira, Albin, Mutu – Tamuz

Dinamo: Eduardo – Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić – Ademi, Machado, Brozović – Soudani, Wilson, Čop
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider