Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadačka momčad

Dinamovci ističu dvije velike prijetnje u Salzburgu

Nogometaši Dinama otputovali su u Salzburg na utakmicu 3. kola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak "modrih" Domagoj Antolić vjeruje u dobar rezultat protiv Red Bulla.

"Pogledali smo dosta njihovih utakmica i mislim da smo se dobro upoznali sa njihovim prednostima i manama. U austrijskom prvenstvu igraju napadački na svom stadionu. Vjerujem da možemo izvući dobar rezultat, odnosno da nećemo izgubiti", izjavio je Antolić, koji se je oporavio od lakše ozljede.

Antolić je kao najbolje igrače Salzburga izdvojio 29-godišnjeg španjolskog napadača Jonathana Soriana, te 24-godišnjeg slovenskog veznjaka Kevina Kampla. Soriano, koji je igrao za Espanyol i B momčad Barcelone, ove je sezone već zabio 18 golova, od čega 14 u domaćem prvenstvu.

Slovenski reprezentativac Kevin Kampl rođen je u Njemačkoj i prošao je omladinsku školu Bayera iz Leverkusena. I on se dovoljno puta upisao strijelce ove sezone. U Europskoj ligi zabio je protiv Astre u pobjedi 2-1, a u domaćem prvenstvu postigao je četiri gola.

Dinamo je igrao protiv Salzburga 2009. u 3. pretkolu Lige prvaka. U prvoj utakmici u gostima bilo je 1-1, uz gol Marija Mandžukića, a u uzvratu na Maksimiru Dinamo je izgubio 1-2, pa je Salzburg prošao dalje.

I Arijan Ademi je optimističan: "Dobri su u napadačkoj fazi i čeka nas težak posao. No, i mi smo u dobroj formi i želio bih da ponovimo igru kao protiv Celtica, ali sa drugačijim ishodom, da barem osvojimo bod".

Nakon dva kola u skupini D Celtic i Salzburg imaju po 4 boda, Dinamo 3, a rumunjska Astra je bez bodova. U četvrtak u 21.05 sati sastaju se Celtic - Astra, te Salzburg - Dinamo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider